CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cine cultivă legume și se pregătește pentru conservele de iarnă în niciun caz nu vrea să pună în borcane castraveții amari.

Un prim sfat ar fi să uzi de trei ori pe săptămână tufele de castraveți cu apă în care ai pus o treime lapte. Laptele dulce face castraveții mai fragezi și nu îi lasă să devină amari, chiar dacă se dezvoltă foarte repede în luna august.

De ce capătă castraveții gust amar

Lipsa apei dulce de ploaie și temperaturile ridicate din luna august constituie factorii principali din cauza cărora se fac castraveții amari. La unele soiuri, este vorba de procesul de maturare, dar alte soiuri pot rămâne dulci, chiar dacă se dezvoltă rapid.

Căldura prea mare, temperaturile ridicate de peste 33 de grade ziua, este de vină pentru castraveții amărui.

Perioadele mai lungi de uscăciune în sol sunt și ele un factor, de aceea tufele de castraveți trebuie udate cât mai des, în zilele caniculare chiar în fiecare seară. Iar dacă pui și niște lapte în apa de udat, castraveții se vor menține dulci.

De asemenea, alternanța rapidă dintre perioadele toride și cele răcoroase este un factor care duce la apariția castraveților amărui și neplăcuți la gust.

De asemenea, folosirea semințelor de la aceleași plante, de la un an la altul, poate duce la apariția castraveților amari pe tot parcursul sezonului.

Cum poți preveni castraveții amari în grădină

Udările regulate și solul bine umezit și afânat, îngrășat cu soluții nutritive specifice legumelor este cea mai bună metodă să ai castraveți dulci și fragezi toată vara.

De asemenea, laptele adăugat în apa de udat cel puțin de 3 ori pe lună te ajută să obții o recoltă bună de castraveți dulci.

Trebuie să mai știi că partea cea mai amară la un castravete este partea dinspre codiță.

De asemenea, partea cea mai verde, de un verde închis la culoare este și partea cea mai amară.

Pentru conservele de castraveți murați alege castraveți foarte tineri, fragezi și dulci. Altfel, conservele tale nu vor avea deloc gust plăcut și nici nu vor rezista peste iarnă.