La început de vară, când tot mai multe plante de apartament încep să înflorească, este bine să folosești câteva soluții hrănitoare, să le ajuți, mai ales dacă nu ai mai schimbat pământul din vase de ceva vreme. Iată de ce să folosești drojdia pentru florile din ghivece și care este concentrația optimă.

Cum se prepară soluția cu drojdie

Așa cum poți observa în clipul nostru de mai sus, se dizolvă 5 gr de drojdie proaspătă într-o ceșcuță de apă caldă, adăugând jumătate de linguriță de zahăr. Această soluție se toarnă într-un bidon cu 5 litri de apă filtrată, apă de la robinet sau apă de ploaie.

Cu această soluție poți uda florile de două ori pe lună, punând apa în farfurie, nu direct în pământul din ghivece.

De ce este bună drojdia pentru florile din ghivece

În timp ce fermentează cu zahărul, drojdia secretă substanțe folositoare plantelor precum tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B. Pe de altă parte, procesul slab de fermentație pe care îl are această soluție este benefic pentru microorganismele din sol care hrănesc la rândul lor plantele. Pe de altă parte, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, ceea ce este benefic pentru rădăcinile plantelor tale.

!!! Dacă în ghivece este suficientă o cantitate mică de drojdie, pentru roșiile sau ardeii din solar poți folosi o soluție mai concentrată, de 50 gr de drojdie la 5 litri de apă, iar soluția se toarnă în apropierea tulpinii legumelor.

imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei