Dacă nu a fost învățată de mică să se hrănească și cu bucățele suculente de carne din conservă sau cu hrană umedă sub formă de jeleuri aromate, la vârsta adultă pisica ta poate fi destul de mofturoasă. Ea va prefera mai mult bobițele de hrană uscată.

Iată de ce refuză hrana umedă

Pisicile se feresc de hrana din conservă, fie ea cu sos sau sub formă de jeleu, din diverse motive.

Fie că îi pui hrana umedă rece în bol, direct din frigider, fie că i-o dai la temperatura camerei, este posibil să o refuze. Hrana umedă trebuie încălzită, pentru a fi mai aromată și mai gustoasă. Altfel, nu va fi deloc apetisantă pentru pisică.

Din cauza conservelor, hrana cu sos ar putea căpăta un gust ușor metalic sau un alt gust neplăcut și ciudat pentru micuța felină. Miroase conserva după ce o deschizi și după ce o încălzești puțin la cuptorul cu microunde. Dacă miroase apetisant a carne, trebuie să fie gutoasă. Dacă are un iz ciudat de nu îți vine nici ție să o mănânci, degeaba o mai pui în bolul pisicii. De aceea, este indicat să cumperi doar conserve de calitate, de la producători cu experiență.

Cum poți introduce un nou tip de hrană

Pisicile pot consuma perioade lungi de timp, câțiva ani, același tip de hrană. Organismul lor se obișnuiește cu ea, nu apar probleme digestive și nici probleme de greutate, dacă este o pisică sănătoasă, care face mișcare.

De aceea, medicii veterinari nu consideră că este o problemă să fie hrănite doar cu un singur tip de hrană uscată pe perioade lungi de timp, menționează veterinarul britanic Susan McKay pentru site-ul www.yourcat.co.uk  Important este să bea suficientă apă, lapte sau supă, în funcție de preferințele ei.

Orice hrană nouă trebuie introdusă treptat, cu multă răbdare. Se amestecă doar câteva cubulețe suculente din conservă cu hrana uscată și se lasă în bol doar o jumătate de oră. Dacă nu le-a mâncat, se aruncă, pentru că se alterează și oricum nu se va mai atinge de ele.

După câteva zile în care a primit constant câteva bucăți de hrană umedă, pisica se va obișnui cu mirosul și va fi tentată să le încerce.

sursa foto: 123rf.com