CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să pui lapte în ceai, așa cum obișnuiesc britanicii. Și nu mă refer la ceaiul de mușețel sau din flori de tei, ci la ceaiul originar din Asia sau India, ceaiul verde sau ceaiul negru.

Britanicii fac multe lucruri altfel decât restul europenilor. Numai ei se puteau gândi să pună lapte în ceai și să modifice gustul și aroma acestei plante exotice.

Doar că obiceiul lor nu are legătură cu gustul ceaiului…. care, trebuie să recunoaștem, este destul de amar. Motivul a fost altul.

Iată de ce pun britanicii lapte în ceai

Înainte de toate trebuie să știi că britanicii beau foarte mult ceai verde și ceai negru, nu ca noi care preferăm ceaiul din flori medicinale.

Obiceiul lor ține mai mult de statutul social și s-a împământenit prin secolul al XVIII-lea când orice familie respectabilă de britanici trebuia să aibă în casă măcar o pungă cu ceai.

Ceaiul de la ora 5, servit cu pișcoturi și prăjituri era un privilegiu și o relaxare, chiar și pentru familiile mai puțin înstărite din clasa de mijloc.

Toată lumea avea ceai, însă nu toată lumea avea ceșcuțe de ceai din porțelan fin și rezistent. Mulți britanici beau ceaiul din ceșcuțe de ceramică sau din porțelan ieftin, care se spărgea când turnau ceaiul clocotit din ibric. De aceea, britanicii au găsit o soluție: puneau mai întâi lapte rece în ceșcuțe și apoi ceaiul fierbinte.

În plus, laptele îndulcește gustul ceaiului verde, îl face mai catifelat și mai deosebit. Este chiar bun!

Cum se bea ceaiul cu lapte

Ține cont și tu de obiceiul englezilor de a pune mai întâi în ceșcuțe laptele și apoi toarnă ceaiul.

Cantitatea nu contează. Ea ține de gust! Pune atât lapte cât îți place și mai adaugă și miere, zahăr brun sau esență de vanilie. Ceaiul tău cu lapte va fi parfumat și gustos. Iar beneficiile lui destul de mari, mai ales dacă îl bei după amiaza:

  • Sursă de energie
  • Efect antiinflamator
  • Bogat în antioxidanți
  • Reduce stresul
  • De ajutor în dietele de slăbit
  • Stimulează tonusul general
  • Ajută inima!