Ai observat și tu deja că pisica sâsâie amenințător de obicei când se apropie un alt animal de ea, o altă pisică sau un câine, sau când încearcă să o alinte o persoană necunoscută. Șuieră puternic, sâsâie și se ferește, ba chiar încearcă să atace și să fugă. Pisica se simte amenințată, îi este frică, intră în panică și sâsâitul puternic este o modalitate de a ține dușmanii departe.

Pisica are nevoie de o ascunzătoare

Este bine să îi oferi pisicii tale un loc în casă în care să se ascundă ușor când nu se simte în siguranță. Poate fi vorba de partea de jos a unui dulap, în care este bine să pui o păturică special pentru ea. O poți lăsa să se ascundă și sub o canapea sau sub un șifonier, într-un colț întunecat unde, de asemenea, este bine să pui un covoraș pufos. Pisicile, mai ales cele mai fricoase, au nevoie de o ascunzătoare în care să nu poată ajunge nimeni, dar care să fie și călduroasă.

Când pisica sâsâie, mulți stăpâni interpretează greșit comportamentul ei

Contrar opiniei generale, când pisica sâsâie ea nu vrea să atace și nici să amenințe. Din contră, se simte amenințată și încearcă să se protejeze.

Sâsâitul este un comportament defensiv, pisica se simte atacată sau îi este frică de ceva și încearcă să evite o confruntare fizică.

Într-o luptă între pisici, de obicei cea care sâsâie este cea mai slabă și devine victima celeilalte.

Niciodată, pisica nu sâsâie ca să provoace un om sau un alt animal, din contră, ea sâsâie ca să fie lăsată în pace.

De aceea, este indicat să te îndepărtezi de ea sau să alungi celălalt animal care o supără, să o lași să se liniștească singură și să își regăsească încrederea.

Când pisica sâsâie la tine din senin înseamnă că:

  • Este obosită și vrea să fie lăsată în pace;
  • Este nervoasă și nu știe cum să reacționeze;
  • Este vulnerabilă și îi este teamă de o confruntare;
  • Vrea să fugă și să se ascundă;
  • Se simte slabă pentru că poate avea o suferință de care nu ți-ai dat seama.

sursa foto: Shutterstock