Când pisica roade covorul, cărțile, cablurile, papucii tăi și cine știe ce alte obiecte care o atrag, trebuie să iei măsuri severe pentru ca situația să nu se înrăutățească.

Soluții există, dar trebuie să fii perseverentă și să nu te lași păcălită de privirea ei alintată. În primul rând, încearcă să iei din calea pisicii toate obiectele de care este atrasă și știi că le poate roade.

Cărțile, actele importante, bijuteriile sau obiectele delicate trebuie să stea în dulapuri și în sertare.

Cablurile din casă pot fi camuflate cu baghete speciale din plastic, așa cum se recomandă și în cazul bebelușilor.

Încălțămintea ta, precum papucii de casă, dar și pantofii, trebuie să stea și ea în dulapuri. Dacă încearcă să roadă papucii din picioarele tale, îndepărteaz-o cu o voce fermă, arată-i că nu are voie și când înțelege și se potolește, oferă-i o bucățică mică din hrana ei uscată preferată.

Uleiul de eucalipt, recomandat dacă pisica roade obiectele mici

În cazul lucrurilor mici care o atrag, poți folosi ulei de eucalipt sau ulei de mentă. Pune acest ulei diluat cu foarte puțină apă călduță într-un pulverizator și stropește obiectele pe care pisica le roade frecvent.

Tot cu ulei de eucalipt poți stropi pragul ușilor, dulapurile în care știi că pisica poate intra sau covorul. Pisicile nu suportă mirosul mentolat și înțepător, astfel că eucaliptul o va ține departe câteva zile. Cu timpul, se va dezvăța să mai roadă respectivele lucruri.

Oferă-i pisicii alte activități distractive

De cele mai multe ori, pisica roade diverse lucruri prin casă fie pentru că simte mirosul tău asupra lor, fie pentru că se plictisește. Încearcă să îi cumperi sau să îi faci tu un loc de joacă pe care să se cațere și de care poți atârna diverse mici jucării bune de ros.

Stâlpii pentru joacă înfășurați în frânghie de sisal sunt foarte apreciați de pisici care încearcă să îi roadă și să își ascută ghearele pe ei. Dacă iei un astfel de obiect, va avea o ocupație nouă pentru o perioadă lungă de timp și nu va mai fi tentată să roadă cablurile și covoarele din casă.

Și încearcă să te joci mai des cu ea, să îi aduci diverse mici jucării pe care le poate roade, astfel încât să nu se mai simtă plictisită și să nu îți mai distrugă lucrurile din casă.

sursa foto: 123rf.com