CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Roșiile sunt încadrate în realitate în categoria fructelor și ele continuă să se coacă și după ce au fost culese. Acesta este primul motiv pentru care nu se țin roșiile la frigider. Din cauza temperaturilor foarte scăzute, roșiile nu și-ar mai putea continua procesul de coacere.

Se știe că roșiile emană etilenă, iar pulpa lor devine tot mai suculentă și dulce pe măsură ce se coc. Ele au nevoie de un spațiu răcoros, într-o cămară bine ventilată, sau de un loc bine aerisit în bucătărie pentru a fi păstrate mai multe zile.

De ce nu se țin roșiile la frigider! Ce spun cercetătorii despre gustul lor

Pe măsură ce se coc, roșiile nu trebuie păstrate la rece. În timpul procesului de coacere, roșiile emană o enzimă care amplifică gustul dulce și savoarea acestor fructe.

Dacă ții roșiile la frigider, temperaturile reci împiedică respectiva enzimă să mai dea gust bun roșiilor. În plus, temperaturile scăzute și umezeala din frigider afectează pulpa roșiilor, procesul de coacere încetinește, iar tu te alegi cu fructe moi și lipsite de gust.

Ținute mai multe săptămâni în frigider, roșiile fie încep să mucegăiască din cauza umezelii, fie se înmoaie, iar coaja lor se încrețește. Nu mai au niciun gust bun și nici apetisante nu mai arată!

Pe de altă parte, trebuie să știi că roșiile absorb mirosurile de la alte alimente ținute în frigider așa cum este friptura, brânza, peștele sau pateurile. De aceea, ar fi bine să le ții departe de alimente cu arome puternice.

Și totuși… când se țin roșiile la rece!

Când cumperi roșii, păstrează-le într-o cutie de carton, în bucătărie sau într-o cămară la îndemână. Roșiile trebuie să stea una lângă alta, ușor distanțate, nu una peste alta.

În cazul în care roșiile tale sunt prea bine coapte și moi, le poți ține în frigider o zi sau două înainte să le consumi. De asemenea, dacă folosești doar o jumătate dintr-o roșie mare, cealaltă jumătate trebuie păstrată la rece pentru a doua zi.

Oricum, în cazul în care ții roșiile la frigider, sfatul nutriționiștilor este să le consumi imediat, a doua sau a treia zi, înainte de a-și schimba textura și gustul!