Inflamația gingiilor

De cele mai multe ori, mirosul neplăcut al câinelui provine de la dantura plină de tartru și de la gingiile inflamate. Cei mai mulți câini hrăniți cu hrană umedă sau cu hrană preparată în casă prezintă tartru și pot suferi de abcese și inflamații purulente. Cea mai bună soluție este să combini hrana umedă cu hrană uscată, deoarece bucățele uscate sunt abrazive și ajută în mod natural la curățarea danturii. În plus, la fiecare vizită la medicul veterinar, solicită și consultul danturii și un periaj împotriva tartrului.

Probleme digestive și boli de piele

Blana câinelui mai poate mirosi urât și dacă are probleme de natură digestive sau dacă are o boală de piele de care nu știi. De îndată ce simți un miros nefiresc, este bine să consulți un veterinar și să depistezi din timp cauza. Problemele digestive apar mai des la câinii ținuți în apartamente și hrăniți necorespunzător, care își fac nevoile doar când sunt scoși la plimbare.

Urechile bolnave

Câinele sănătos și bine îngrijit are urechile curate, cu cerumen galben, lispit de miros. Dar câinii care au probleme de sănătate pot avea cerumenul maroniu, iar urechile lor au un miros neplăcut. Dacă nu iei măsuri la timp să îi cureți urechile și să urmezi tratamentul prescris de veterinar, câinele poate face catar auricular care duce la surditate. Periculoasă este și râia auriculară, pe care o depistezi după miros și după cerumenul asemănător zațului de cafea.

sursa foto: 123rf.com