Prefer hârtia de copt sau folia de aluminiu când trebuie să împachetez sanviciurile sau feliile de chec pe care le pun în pachețelul de școală.

Nu este deloc plăcut să găsești un sandivici învelit într-un șervețel umed. Ba se lipește de feliile de pâine, ba se umple de grăsime și sos și copilul să murdărește imediat pe mâini. În acest caz, unii dintre ei aruncă sandviciurile de acasă și preferă biscuiții de la chioșc.

Cum să pregătești corect pachețelul de școală

Taie pe jumătate sandviciurile mari, să îi fie mai ușor să le mănânce sau chiar să facă schimb cu prietenul lui cel mai bun. Știm cât de mult le place copiilor să facă schimb!

Apoi, sandiviciurile le poți pune direct în cutiuța lui, dar în folie de copt, să nu se umezească și să nu se păteze cu grăsime. Se vor păstra proaspete câteva ore, iar alături poți pune șervețele, să se șteargă ușor pe mâini.

Dacă pregătești un sandvici rece, cu brânzeturi și legume sau murături, împachetează-l în folie de aluminiu! Copilul îl va desface ușor și nu se va murdări pe mâini. Nu uita să pui sandviciul într-o pungă pentru alimente, să nu se deterioreze ambalajul în ghiozdan.

Tot folia de aluminiu este bună pentru fructe. Dacă îi dai copilului un măr, taie-l în două și împachetează-l strâns în folie de aluminiu să nu se exideze. O să fie încântat de mingiuța argintie și o să îi facă mai multă plăcere să îl mănânce.

Hârtia de copt, bună pentru sandiviciuri calde

Sandviciurile cu șnițel sau friptură, care pot fi consumate și calde, se împachetează mai bine în hârtie de copt, prin care nu trece grăsimea și nici petele de sos. În folie de copt, sandviciul poate fi încălzit, dacă există sală de mese la școală și cuptoare cu microunde.

Este o idee bună și pentru sandviciul pe care îl iei cu tine la muncă. Dacă are carne și vrei să îl mănânci cald, împachetează-l în hârtie de copt și îl poți încălzi ușor în pauza de masă.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com