Culoarea gălbenușurilor îți arată cel mai bine dacă ai luat ouă de calitate și dacă au toate proprietățile nutritive necesare. În culoarea gălbenușurilor se vede de fapt cât de bine a fost hrănită găina.

Păsările crescute cu o gamă variată de cereale, cu nutrienți în care se adaugă și vitamine vor produce ouă cu un gălbenuș mai colorat, de un galben viu. Pe când păsările crescute în aer liber, care mai consumă și verdețuri, resturi de legume și un complex echilibrat de cereale vor produce gălbenușuri mai intens colorate, cu nuanțe portocalii.

Iată ce am comparat pentru dumneavoastră:

  • ouă ecologice care costă în general peste 1,20 leu bucata;
  • ouă de la găini crescute în hale care costă aproximativ 70 – 80 de bani bucata;
  • ouă de la găini crescute în aer liber care costă aproximativ 1 leu bucata;
  • ouă ieftine de la tarabă care se vând cu 50 – 60 de bani bucata.

Ce arată cu adevărat culoarea gălbenușurilor

Culoarea gălbenușurilor diferă în funcție de hrana găinilor

Culoarea gălbenușurilor diferă în funcție de hrana găinilor

  1. Ouăle ecologice, obținute de la găini care cresc în aer liber și sunt hrănite cu cereale și vegetale de proveniență ecologică au avut gălbenușurile cele mai intens colorate, aproape portocalii și albușul voluminos. Coaja tare și rezistentă arată că găinile beneficiază de o hrană bogată în minerale și calciu.

2. Ouăle de la găini crescute în hale au coaja mai groasă și mai colorată, aproape roșcată, dar pot fi și albe dacă au fost produse de găini cu penaj alb imaculat. Gălbenușul lor are o culoare de un galben închis și albușul este consistent. Culoarea acestor ouă arată că găinile sunt bine hrănite, dar știm că hrana lor constă mai mult în furaje uscate cu adaos de nutrienți pentru o producție sporită.

3. Ouăle de la găini crescute la sol, în aer liber, nu s-au diferențiat prea mult față de cele obținute de la găini crescute în hale. Cu toate acestea, coaja lor a fost mai groasă, albușul mai consistent și mai voluminos, iar gălbenușul de o culoare galbenă intensă. Aceste ouă arată că găinile au parte de o hrană variată și sănătoasă, chiar dacă se bazează foarte mult pe grăunțe și boabe uscate.

4. Ouăle cele mai ieftine au avut coaja foarte subțire, care se crapă imediat, semn că alimentația lor are un aport modest de calciu și minerale. De obicei, aceste ouă au culoarea albă sau bej deschis. Culoarea gălbenușului este de un galben palid, iar albușul subțire și destul de redus ca și cantitate.

Dacă îți plac ouăle și le consumi des, iată o salată de ouă consistentă și delicioasă, pe care o poți face rapid!

sursa foto: Libertatea pentru femei/123rf.com

–––-

Chiar dacă pare o îndeletnicire dedicată în exclusivitate celor mici, coloratul este la fel de relaxant și benefic și pentru adulți. Aceasta este opinia psihologilor. Iată de ce, în ultima vreme cărțile de colorat dedicate adulților sunt la mare căutare. Rămâi doar la relaxare cu noua colecție de cărți de colorat pentru adulți intitulată „Mandale & Terapia culorilor”, pe care le vei găsi la toate punctele de difuzare a presei, în fiecare marți, începând cu 14 martie, după cum urmează: Animale sălbatice, Desene Vintage (21 martie), Motive Tribale (28 martie), Mandale Fermecate (4 aprilie) și Terapie orientală (11 aprilie). Fiecare volum costă 14,99 lei.

 
CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI