Gheruțele câinelui trebuie tăiate periodic, mai ales la începutul verii când cresc mai repede și îi pot provoca dureri sau probleme de sănătate.

Câinii care cresc mai mult în spațiul interior nu au ocazia să își tocească bine ghearele, chiar dacă sunt scoși zilnic la plimbare.

Învață să îi tai singură gheruțele, pentru că nu este dificil și vei avea o mulțime de beneficii:

  • Câinele nu se va mai agăța de covoare sau de cuverturile de pe pat;
  • Nu va mai zgâria mobila sau parchetul;
  • Nu va mai face zgomot când merge pe gresie;
  • Va scăpa de dureri, dacă gheruțele au crescut prea mari și îi provoacă neplăceri la mers.

Cum înveți să îi tai gheruțele câinelui

În primul rând trebuie să achiziționezi un clește special, conceput pentru ghearele dure ale câinilor. Nu va funcționa unghiera ta și nici cleștele special pentru pisici.

Învață câinele de mic, cât este pui și acceptă să fie luat în brațe. După ce îi tai o gheruță sau două, mângâie-l și oferă-i ceva bun, apoi repetă experiența.

Câinele va asocia tăiatul ghearelor cu mângâierile și cu delicatesele lui preferate, astfel că nu va mai fi niciodată o problemă să le tai singură.

Ridică lăbuța încet, fără să bruschezi, vorbește cu el cum îl alinți tu de obicei și apasă ușor pe pernuțe pentru a scoate mai mult în evidență gheruțele.

Ai grijă să tai vârful ghearelor cu grijă, să nu ajungi spre bază, unde se află vasele de sânge.

Dacă, totuși, ai tăiat prea mult și gheruța a început să sângereze, apasă cu un tampon de betadină, să oprești sângerarea și aplică o pudră cicatrizantă. Verifică periodic să nu se infecteze locul.

sursa foto: 123rf.com