Botnița, de ajutor la veterinar

Sunt situații în care medicii veterinari îți cer să îi pui câinelui botniță, chiar dacă este un animal blând și docil. Ei pot recurge la mici proceduri dureroase și nu știi niciodată cum reacționează micul animal. De aceea, trebuie să înveți câinele cu botnița de când este pui, să se obișnuiască în joacă să o accepte și să o poartă câteva minute.

La tuns, tot cu botnița

Când un străin se apropie de el și vrea să îi tundă blana, câinele va încerca să se apere și poate mușca. De aceea, este mai bine să poarte botniță, dacă nu este obișnuit cu tunsul și dacă este mai sensibil și se sperie.

Învață câinele cu botnița dacă roade tot ce prinde în cale

Dacă micul tău patruped are obiceiul să roadă și să mănânce tot felul de gunoaie și obiecte periculoase pe care le găsește în cale, când ieșiți la plimbare, e mai bine să îi pui botnița de mic. Treptat, câinele se va dezvăța de acest obicei, dacă te ocupi de el și îl educi, iar mai târziu, când va asculta de tine, poți renunța liniștit la botniță.

E bună botnița și în casă

Când vin la tine prieteni care se tem de câini, mai ales dacă ai un câine de talie mare, care pare agresiv, este bine să îi pui botniță și să îți ajuți musafirii să se împrietenească cu el. Botnița este de ajutor și când ai copii mici și nu ai mare încredere în câine, dacă îl lași nesupravegheat.

Sunt o mulțime de situații în care botnița poate fi salvatoare, atât pentru tine, cât și pentru câine. De aceea este bine să înveți câinele cu botnița de când este pui, să o tolereze câteva minute, atât cât este nevoie, sau în situații deosebite.

sursa foto: Shutterstock