Bradul natural de Crăciun este întotdeauna alegerea celor care vor să respecte tradiția. Dar ce facem cu pădurile, care au devenit în ultimii ani un subiect sensibil și dureros? Nu încuraja tăierile ilegale și traficul ilegal de brazi. Când îți cauți un pom de Crăciun, ai grijă să cumperi un brad etichetat, adus dintr-o pepinieră specială, unde sunt cultivați pentru Sărbători.

Cum trebuie îngrijit bradul natural de Crăciun

Oricât ar fi de tentant să împodobești bradul în casă, ține cont de faptul că se va usca foarte repede într-o cameră încălzită.

Mai bine instalează bradul în balcon sau pe un hol bine aerisit și răcoros și va mirosi vreme îndelungată a cetină proaspătă.

Bradul trebuie pus într-un suport solid, cu un vas larg pentru apă. O dată la 2 sau 3 zile, este bine să completezi apa din suport, pentru că bradul are nevoie de umiditate.

Ar fi bine ca bradul tău să stea într-un spațiu cât mai rece și se va menține verde cel puțin o lună. Nu vor mai cădea ace peste tot să îți facă mizerie în casă. Dacă este udat la timp, crengile lui se vor menține elastice și proaspete.

Respectă natura!

Un brad artificial presupune un proces industrial care poluează, iar după ce este aruncat la gunoi contribuie mai departe la poluarea mediului.

Bradul natural de Crăciun este cultivat și tăiat special pentru Sărbătorile de iarnă. Cultivarea lui nu dăunează mediului, iar după ce este folosit este transformat în biomasă sau în hrană pentru animalele din regiunile montane. Cerbii sau urșii, spre exemplu, se hrănesc și cu crenguțele tinere de brad, în perioadele aspre, când nu găsesc alte ierburi și alte surse de hrană.

Crengile brazilor pot ajunge și în adăposturile pentru animale, unde sunt folosite pentru așternuturi călduroase.

Este important să predai bradul tău de Crăciun la un centru de reciclare și vei respecta natura!

foto: 123rf.com

Vezi si cum impodobesti bradul de Craciun intr-un mod original