Vaselina cosmetică este o cremă foarte grasă, obținută din rafinarea și purificarea reziduurilor de petrol. Datorită faptului că este un produs mineral, nu are nevoie de conservanți pentru că are un termen îndelungat de valabilitate și este folosită intens în industria cosmetică.

Multe femei o folosesc drept cremă de mâini sau de față, deși nu este bine să abuzezi de vaselină pentru că aceasta închide porii și poate dăuna unui ten sensibil. Ține cont de faptul că vaselina nu se absoarbe în piele, ci formează un strat protector foarte subțire la suprafața pielii, care nu lasă să pătrundă aerul. Dacă pentru ten și buze, trebuie să o folosești cu prudență, în casă îți este utilă și în alte moduri.

Vaselina cosmetică dă luciu jachetelor din piele

Folosește un bob mic de vaselină și puțin tifon să lustruiești jachetele din piele, gențile din piele și chiar pantofii, înainte de a ieși cu ei pe ploaie. Vaselina dă luciu și protejează pielea naturală de sarea din apa de ploaie.

Te ajută să scoți un inel bocat pe deget

Folosește puțină vaselină în jurul inelului blocat și vei vedea ce ușor iese, fără să te mai rănești. De asemenea, poți unge cu un strop de vaselină găurile din urechi, prin care intră mai greu cerceii.

Cu vaselină cureți guma de mestecat sau ceara

Dacă s-a lipit gumă de mestecat sau ceară pe tapițerie, pe covor sau pe mobilă, folosește vaselină cosmetică și se va desprinde ușor, fără să lase urme.

Unge tot ce scârțâie

Când încep să scoată sunete neplăcute balamalele de la ușă, sertarele din dormitor și chiar sertarele din frigider, le poți unge cu vaselină, care este incoloră și nu lasă urme.

Pentru frumusețea ta

Folosește vaselina cosmetică să înmoi pielea aspră de la coate sau din călcâie.

Înainte să te vopsești pe cap, unge cu vaselină fruntea, marginea obrajilor, urechile și ceafa, ca să nu rămâi cu pete inestetice de vopsea.

Aplică puțină vaselină la vârful firelor de păr înainte de a folosi placa sau ondulatorul.

Înainte de a-și face manichiura, înmoaie cuticulele cu apă caldă și apoi cu vaselină, să le poți îndepărta mai ușor.

Pune un strop de vaselină pe sprâncene, să le netezești și să își mențină linia frumoasă pe timpul zilei.

foto: 123rf.com