Știai că pisicile sunt capabile să imite peste 100 de sunete?

Prin comparație, câinii pot imita doar 10 sunete. Pisicile pot scoate tot felul de sunete și pot imita câteva sunete interesante pe care le aud adesea în jurul lor. Sunt stăpâni care au impresia că pisicile lor vorbesc, deoarece ele pot imita uneori unele cuvinte. În rest, pot scoate tot felul de chițăituri, mârâituri și sunete ascuțite care te uimesc. Iar torsul este una dintre acele curiozități despre pisici intens studiată.

Pisicile pot distinge foarte ușor vocile stăpânilor

Urechile lor sunt foarte sensibile la tot felul de sunete și fac foarte clar distincția dintre vocile stăpânilor. Niciodată nu încurcă vocea stăpânului preferat cu a altor persoane. Trebuie să mai știi că pisicile au un auz foarte fin. Dacă noi, oamenii, percepem sunete până la 20 kHz, pisicile pot percepe sunetele până la 64 kHz.

Unii cred că pisicile negre aduc ghinion, dar mulți alții le iubesc!

În Midland, Anglia, pisicile negre sunt considerate un cadou de nuntă excelent. În Franța, se crede că pisicile negre aduc de fapt noroc, nu ghinion, iar în Japonia și alte țări din Asia, pisicile negre sunt considerate simboluri ale fericirii și bunăstării.

Sunt 44 de rase de pisici în lume…

Iar cele mai iubite sunt Persana, Maine Coon și Siameza.

Am lansat și o pisică în spațiu

În anul 1963 și o chema Felicette. Ea avea câțiva electrozi atașați pe cap care au transmis semnale spre baza de pe Pământ. Micuța felină venea din Franța și a mai fost botezată Astrocat. Din fericire, s-a întors cu bine pe pământ.

Curiozități despre pisici. Sunt foarte iuți

O pisică sănătoasă și puternică poate atinge o viteză de 50 km/h. Prin comparație, cel mai rapid om, Usain Bolt, poate alerga cu o viteză de cel mult 45 km/h.

Creierul pisicilor seamănă mai mult cu al nostru, decât cu cel al câinilor

Se pare că suprafața creierului unei feline este aproape la fel de ondulată, încrețită și împărțită ca suprafața creierului nostru. Cercetătorii au mai descoperit că zonele de pe creier sunt împărțite aproape la fel ca la om în funcție de diferite activități, afecte și legături.

Pisicile urăsc apa

Toată lumea știe că pisicile urăsc apa, deoarece blana lor nu este făcută să reziste la umezeală și să le protejeze. De aceea, nu este recomandat să faci baie unei pisici. Ea are propriul ei obicei de a se curăța. În schimb, există o rasă de pisici care se împacă bine cu apa, deoarece blana lor respinge umezeala și le protejează bine pielea. Este vorba de cea mai frumoasă rasă de pisici din Turcia, Turkish Van.

Pisicile nu miaună niciodată una la alta

Ele miaună doar pentru oameni, încercând să comunice cu stăpânii lor. Între ele, pisicile torc, mârâie, chițăie și scot alte sunete, dar nu miaună.

Și pisicile pot fi stângace sau dreptace

Una dintre acele curiozități despre pisici mai puțin cunoscută este aceea că și ele, ca și noi, pot fi stângace sau dreptace. În general, pisicile femele sunt dreptace, adică își folosesc lăbuța dreaptă din față pentru a prinde hrana sau pentru a se juca, în timp ce masculii sunt în general stângaci.

  • Dacă îți plac felinele, ai putea fi interesată să afli mai multe curiozități despre leu.

foto: 123rf.com