CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI
  1. Amprenta lăbuțelor unei pisici este unică, așa cum sunt și amprentele umane.

2. Blana pisicilor este una dintre cele mai fine și dese din lumea mamiferelor. Ele au 150.000 de fire pe cm pătrat pe spate, și un număr dublu de fire pe burtică.

3. Inima unei pisici bate de 2 ori mai repede decât a unui om.

4. Torsul unei pisici este asemănător cu frecvența unui motor Diesel, cu aproximativ 26 de vibrații pe secundă și este una dintre acele curiozități mai puțin știute despre pisici.

5. Pisicile nu transpiră, pentru că nu au glande sudoripare, deși le place foarte mult să stea la căldură.

6. Pisicile domestice sunt singurele dintre feline care țin coada sus când merg. Pisicile sălbatice țin coada ferită, spre sol, să nu fie observate de la distanță.

7. Pisicile nu trebuie să mănânce deloc ciocolată, deoarece teobromina din cacao accelerează haotic ritmul cardiac și poate provoca inclusiv decesul.

8. O pisică agilă și sănătoasă poate atinge viteza de 50km la oră, dar nu poate menține această viteză mai mult de un minut.

9. Nu trebuie să apuci niciodată o pisicuță de ceafă. Numai pisica mamă știe cum trebuie să o apuce ca să nu o rănească și să nu o doară nimic.

10. Pisicile pot simți trăirile sufletești ale oamenilor, așa că își schimbă dispoziția în funcție de starea lor de spirit.

11. Pisicile știu când sunt certate sau când sunt iubite și lăudate, după tonul vocii noastre. Dar nu înțeleg motivele și nu țin minte de ce au fost certate.

12. Pisicile care își urmăresc stăpânii prin casă, indiferent de starea lor de spirit, nu fac altceva decât să îi ”spioneze”.

13. Pisicile nu miaună de la una la alta. Ele folosesc mieunatul doar pentru oameni. Cu cât vorbești mai mult cu pisica ta, cu atât va răspunde mai des mieunând.

14. Pisicilor le place să le vorbești în șoaptă și evită persoanele gălăgioase, care vorbesc tare.

15. Pisicile pot distinge anumite culori, oricum mai multe decât cățeii, dar încurcă nuanțele de roșu și verde.

16. În general, pisicile au cinci degete la lăbuțele din față și numai 4 degete la lăbuțele din spate.

17. Pisicile nu suportă zâmbetele și râsetele umane. Când râdem și ne dezvăluim dantura, pisicile interpretează acest lucru drept amenințare și agresiune.

18. Pisicile sunt mai relaxate în preajma persoanelor care nu le agasează, care nu le ating și nu le bagă în seamă.

19. Pisicile nu suportă mirosul de lămâie, de aceea poți folosi lămâia pentru a le ține la distanță față de anumite obiecte delicate sau față de plantele din ghiveci.

20. Pisicile nu văd prea clar de aproape, dar văd foarte bine la distanță și văd bine noaptea.

21. Simțul mirosului și al auzului la pisici este de patru ori mai dezvoltat decât la om.

22. Structura creierului pisicii este mai aproape de cea a creierului uman, decât cea a creierului canidelor, adică a cățeilor.

23. Pisicile torc când sunt mulțumite, când se relaxează, dar și când sunt bolnave și au dureri.

24. Pisicile albe cu ochii albaștri sunt surde. Iar pisicile albe care au un ochi albastru și un ochi verde, aud doar cu urechea din partea ochiului verde.

25. Pisicile au lungimea mustăților direct proporțională cu lățimea corpului.