Salteaua din spumă este mai dificil de curățat pentru că reține apa și se usucă mai greu decât o saltea din materiale textile și arcuri. De aceea, trebuie să o cureți într-o zi în care o poți lăsa la uscat cât mai mult timp, într-o cameră bine încălzită. Dacă spuma rămâne umedă și o acoperi cu protecția de saltea, există riscul să apară mucegaiul.

Soluțiile necesare să cureți salteaua din spumă

Soluțiile de curățat nu sunt deloc scumpe.  Ai nevoie de ¼ litru de apă oxigenată, ¼ ceașcă de praf de copt și o lingură de detergent lichid de vase, care este un foarte bun degresant.

Amestecă aceste ingrediente într-un bol și toarnă apoi soluția într-un recipient cu pulverizator.

Pulverizează soluția pe pete și insistă asupra celor mai dificile sau asupra celor care au căpătat un miros greu.

Folosește o lavetă să freci ușor petele pentru a intra soluția cât mai bine în saltea.

După ce cureți bine, lasă salteaua să se usuce complet toată ziua, în apropiere de o sursă de căldură, lângă un calorifer, spre exemplu.

Câteva sfaturi necesare

Apa oxigenată poate decolora salteaua, dacă aceasta are o culoare galbenă mai închisă. Fă un test înainte, într-o zonă puțin vizibilă.

Pentru a usca mai repede salteaua, folosește un ventilator de cameră sau un uscător de păr setat pe o temperatură medie.

Dacă salteaua nu s-a uscat până seara, când mergi la culcare, pune un prosop gros de bumbac deasupra zonei umede și întinde așternuturile. A doua zi, imediat ce te trezești, dezvelește salteaua și lasă-o să se usuce bine.

sursa foto: 123rf.com