Împarte totul pe categorii

Dacă nu cumva eşti adepta minimalismului, cel mai probabil ai mai multe produse de acelaşi tip, aşa că începe reîmprospătarea colecţiei de farduri şi produse de îngrijire împărţindu-le pe categorii. După ce ai făcut acest lucru, ia fiecare produs în parte şi analizează-l! În primul rând, uită-te la data de expirare şi elimină orice are termenul depăşit. Vei observa că unele produse nu au un termen de valabilitate, dar au un semn care indică faptul că trebuie utilizate în trei, şase, nouă sau douăsprezece luni de la deschiderea recipientului. De aceea, este o idee bună să lipeşti pe astfel de produse mici etichete pe care să notezi data la care le-ai desfăcut. Produsele care sunt încă în termen, dar şi-au modificat consistenţa, mirosul sau culoarea trebuie aruncate.

Decide ce ţi se (mai) potriveşte

Pandemia şi folosirea măştilor de protecţie au schimbat rutina de îngrijire şi de înfrumuseţare a multor femei. Dintre toate produsele pe care le ai, trebuie să le alegi doar pe cele care corespund noilor tale necesităţi. De exemplu, este posibil să nu mai ai nevoie de prea multe rujuri sau gloss-uri de buze, pentru că porți mască, ci de un singur balsam hidratant şi protector.

O curăţare în profunzime

Nu există frumuseţe fără o igienă corectă, aşadar asigură-te că sertarul, dulapul, rafturile sau trusele în care ţii produse de machiaj sunt curate şi igienizate. Gândeşte-te, de asemenea,  să cureţi bureţii de aplicare a fondului de ten sau la setul de pensule de machiaj. Dacă ţi se pare că şi-au pierdut forma sau flexibilitatea, ar putea fi cazul să investeşti în altele noi.

Aranjează-le în funcţie de necesitate

După ce ai făcut o selecţie atentă şi ai curăţat şi spaţiile de depozitare, este cazul să le pui la locul lor. Cea mai simplă modalitate de a le ordona este de a le aşeza în funcţie de frecvenţa folosirii. Lasă-ţi la îndemână toate produsele pe care le foloseşti zilnic şi pune-le mai în spate sau în alt loc pe cele pe care le foloseşti doar ocazional. O bună idee ar fi să îţi laşi pe noptiera de lângă pat un pachet de şerveţele demachiante, astfel încât, oricât de obosită ai fi, când mergi la culcare să nu sari niciodată peste această etapă importantă de îngrijire. De asemenea, asigură-te că în portfardul pe care îl porţi în geantă ai toate produsele de care ai putea să ai nevoie când nu eşti acasă.

Noi produse de primăvară

Pentru că treptat ne îndreptăm spre sezonul cald, este momentul să-ţi reîmprospătezi şi rutina de înfrumuseţare. Pe măsură ce vremea se încălzeşte, poţi trece la o cremă hidratantă cu o formulă mai puţin grasă şi poţi (re)introduce utilizarea unei creme cu factor ridicat de protecţie solară, mai ales dacă seara foloseşti produse pe bază de acid glicolic sau retinol. Măştile de hidratare şi cele care conferă luminozitate feţei rămân foarte populare şi nu uita de îngrijirea pielii din jurul ochilor, mai ales în contextul purtării frecvente a măştii de protecţie.

Primăvara este sezonul perfect pentru o „detoxifiere” a trusei de cosmetice, dar poate fi şi un moment ideal pentru a face o evaluare a noilor tale necesităţi. 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora