Uită-te cu atenție la ecranul telefonului tău. E mereu plin de grăsime de pe degete, plin de fond de ten și praf. Curăță telefonul zilnic, pentru că el ia contact cu tenul tău delicat și nu știi niciodată ce microbi și bacterii se înmulțesc pe suprafața ecranului plin de grăsime.

Îl pui pe o etajeră la baia publică, îl pui pe masa din restaurant, pe birou, îl dai unui copil să se joace sau îl împarți cu prietenele tale să vă uitați la poze. Carcasa telefonului adună din orice loc diverse bacterii care îți pun sănătatea în pericol. Bolile de piele se transmit ușor, de asemenea și bacteriile rezistente la antibiotice.

Numeroase studii arată că telefoanele mobile sunt mult mai murdare decât agenda de la birou sau decât capacul toaletei de acasă, pe care o dezinfectezi regulat. Telefonul trebuie și el dezinfectat cât mai des, așa cum faci cu periuța de dinți, și nu trebuie să treacă din mână în mână la masă, unde mâinile tale trebuie să fie cât mai curate.

Curăță telefonul cu soluții simple

Cei mai mulți dintre noi avem tendința să lustruim telefonul cu mâneca de la cămașă. Dar asta nu înseamnă că am scăpat de microbii care se înmulțesc pe suprafața grasă a carcasei. Bacteriile care provoacă diareea și inflamare mucoasei gastrice sau virusul gripei rămân tot pe telefon. Cea mai bună soluție este să încerci să îl dezinfectezi zilnic cu o soluție pe bază de alcool.

Atenție, însă, nu folosi alcool sanitar direct din sticla pe care ai cumpărat-o de la farmacie! Spirtul trebuie diluat cu 30% apă și apoi folosit pentru a dezinfecta obiectele delicate precum telefonul mobil sau ecranul laptop-ului.

Cum păstrezi telefonul ca nou

Folosește o lavetă din microfibră fină, la fel ca cele recomandate pentru lustruirea ochelarilor de vedere. Cu această lavetă poți lustrui telefonul zilnic pentru a împiedica să se depună praf și grăsime pe ecran și în jurul butoanelor.

Telefonul mai poate fi lustruit și cu gel dezinfectant pentru mâini și cu un șervețel din hârtie moale. Dar ai grijă să pui gelul pe șervețel și apoi să cureți telefonul. Nu pune gelul direct pe ecran, să nu se infiltreze pe lângă butoane sau pe la marginile telefonului. Lustruiește cu mișcări circulare și va străluci ca nou!

Citește și ce boli poate transmite telefonul mobil, dacă nu este dezinfectat periodic!