CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Calitatea alimentelor este foarte importantă pentru sănătatea ta. Alimentele sunt tot mai variate azi, tot mai colorate, aromate și îmbietoare.

Primim fructe și legume de pe toate continentele, brânzeturi fel de fel, specialități din carne sau dulciuri cărora nu le poți rezista.

Unele dintre ele, însă, nu sunt de cea mai bună calitate. Iată cum poți verifica o parte dintre alimentele de bază pe care le cumperi frecvent.  

Cum verifici cașcavalul

Taie o felie foarte subțire de cașcaval și lasă-o câteva ore pe o farfurie. Dacă se usucă și se crapă, înseamnă că are prea multe grăsimi vegetale pe care, în mod normal, nu trebuie să le conțină.

Mai poți pune cașcavalul sau brânza la prăjit. Dacă se topește suspect de repede, este făcut cu uleiuri vegetale și în niciun caz cu lapte.

De asemenea, brânza din care se scurge prea multă apă trebuie să îți dea de gândit. Brânza de calitate nu pierde mult zer.

Pieptul de pui

Verifică pe suprafața pieptului de pui curățat de piele să nu aibă dungi de grăsime albă și pielițe groase. Carnea trebuie să fie cât mai curată, rozalie, fermă și lucioasă.

Dacă are grăsime, înseamnă că puii au fost crescuți cu hormoni și hrană bogată în grăsimi și proteine pentru a se dezvolta rapid.

Peștele

Calitatea alimentelor trebuie să primeze când cumperi pește, mai ales pe timp de vară. Este un aliment perisabil care, dacă nu este transportat și depozitat în condiții sigure, se strică în numai câteva ore.

Verifică ochii, să fie transparenți și clari, branhiile, să fie rozalii și curate, iar solzii trebuie să fie sidefați și lucioși, să nu se desprindă de piele.

Înghețata

Înghețata de proastă calitate este făcută cu grăsimi vegetale, mult zahăr și arome artificiale. Înghețata bună trebuie să aibă lapte și smântână. Cum le deosebești?

Pune o linguriță de înghețată într-o ceșcuță cu apă caldă. Dacă se topește omogen, este o înghețată bună. Dacă rămâne sub formă de bulgărași deasupra apei, este sintetică.

Fructele și legumele congelate

Le consumăm mai des în sezonul rece, dar indiferent de anotimp, trebuie să fim atenți la modul în care au fost congelate. Dacă observi gheață pe bucățile de legume, înseamnă că nu au fost depozitate în mod corect.

Legumele sau fructele congelate cu azot lichid trebuie să fie curate, fără gheață, și separate unele de altele, să poată fi desprinse ușor din pachet.