Ferește-te să congelezi carnea în punga de plastic pe care o primești de la magazin. Cea mai bună metodă să ții carnea la congelator este să o tai în bucăți mai mici, atât cât știi că ai nevoie pentru un preparat, și apoi fiecare bucată să o învelești mai întâi în folie de aluminiu sau în hârtie cerată.

După aceasta, pachetele de carne pot fi puse în pungi de plastic la congelator.

În ceea ce privește carnea tocată, este bine să folosești pungi curate special concepute pentru congelator, rezistente la îngheț.

Cum să congelezi carnea tocată – cel mai util truc!

Spre deosebire de bucățile întregi de mușchi sau pulpă, carnea tocată, fie ea de porc, de vită sau de curcan, trebuie pusă la congelator în straturi subțiri.

Așa cum vezi în clipul nostru, nu este deloc indicat să îngheți carnea sub formă de cocoloș. La mijloc se va dezgheța foarte greu când vei avea nevoie să pregătești niște chifteluțe sau ardei umpluți.

Întinde carnea bine în pungă, într-un strat uniform, să înghețe rapid și să ocupe cât mai puțin spațiu în congelator.

Împarte carnea tocată în porții potrivite

Mie îmi place să împart pe jumătate o cantitate mai mare de carne, așa cum vezi în clipul de mai sus. Așa pot tăia cu foarfeca doar o parte din cantitate când am nevoie.

Cum se dezgheață rapid

Dacă reușești să congelezi carnea într-un strat subțire, se va dezgheța mult mai repede decât te aștepți. În general, o cantitate mare de carne adunată cocoloș se poate dezgheța în 2-3 ore, dar dacă ai un strat uniform și subțire, procesul nu durează mai mult de 20 – 30 de minute.

Trebuie doar să pui carnea pe o farfurie și deasupra ei o tavă de prăjituri cu apă fierbinte. Într-un timp mai scurt, carnea va fi suficient de bine decongelată pentru a pregăti un burger, niște paste cu sos sau câteva chifteluțe.

imagine: Libertatea pentru femei