Tranșarea unui pui înteg începe întotdeauna cu îndepărtarea copanelor și a aripilor. Taie pielea și carnea care țin copanele legate de piept.

Îndoaie apoi ușor copanele pe spate și găsește locul unde se leagă articulațiile, pentru a le tăia mai ușor. Folosește un cuțit lat și foarte bine ascuțit, care poate trece prin cartilagii. Aceeași metodă se aplică și în cazul aripilor.

Din copane, pe care este bine să le ții în baiț câteva ore, poți găti o friptură delicioasă, fie că le prăjești, fie că le pregătești la cuptor. Aripioarele pot fi și ele prăjite sau adăugate la supe și ciorbe, să dea gust.

Cum se taie pieptul

Folosește un cuțit subțire și foarte bine ascuțit pentru a îndepărta carnea de pe piept. Taie de o parte și de alta a osului principal ținând cuțitul foarte aproape de stern și scoate cele două jumătăți de carne, din care poți desprinde fileuri subțiri pentru șnițele sau pentru cordon bleu.

Tot din piept mai poți face chifteluțe, dacă toci carnea și o amesteci cu legume și condimente potrivite.

Poți pregăti pieptul și la grătar, după ce l-ai ținut la macerat, să fie mai gustos, dacă ești adepta unei diete fără grăsimi. Pieptul de pui se mai poate fierbe și apoi se poate toca mărunt la cuțit pentru a umple o plăcintă delicioasă cu ciuperci și ardei.

Ce poți găti din carcasă și organe

Taie carcasa puiului cu un cuțit sau cu o foarfecă pe jumătate și folosește-o la ciorbă sau la o supă cu tăieței.

Organele, și anume pipota, inima și ficatul pot fi folosite la o tocăniță sau pot fi tocate mărunt, alături de alte bucăți de carne, pentru a pregăti un drob de pui, cu multe legume și verdeață.

Dacă îți plac în mod deosebit pipotele și inimile, le mai poți găti în sos de usturoi cu mămăligă sau le poți pune la o tocăniță gustoasă cu legume.

Descoperă o rețetă delicioasă de tartă de pui cu brânză!

sursa foto: 123rf.com