Dacă nu pregătești săptămânal ceva dulce, este posibil ca praful de copt pe care l-ai cumpărat acum câteva luni să nu mai fie bun.

Nu este exclus ca acest ingredient să stea foarte mult și pe rafturile magazinelor și să-și piardă proprietățile.

Iar dacă nu a fost depozitat corect, dacă a stat în umezeală sau dacă pachetele au fost deteriorate la transport, praful de copt nu mai are aceleași calități și nu vei mai obține aluatul pufos pe care îl doreai.

Pe de altă parte, dacă a fost bine păstrat, chiar dacă data expirării a trecut, este posibil ca praful de copt să fie în continuare bun. Nu te grăbi să îl arunci până nu îl verifici. Și iată cum!

În apă fierbinte

Încălzește o ceașcă de apă timp de un minut în cuptorul cu microunde și pune un vârf de cuțit de praf de copt în apa fierbinte. Dacă apare o reacție efervescentă, pudra albă este în continuare bună de folosit la prăjituri.

Testează cu oțet

Pune puțin praf de copt într-o lingură și picură două, trei picături de oțet. Dacă apare o reacție efervescentă, ca și cum oțetul ar fierbe, praful de copt este încă la fel de bun și vei avea un aluat bine crescut.

Testează și cu suc de lămâie

La fel ca oțetul, zeama de lămâie acidă este bună să testezi praful de copt. Picură puțin suc proaspăt peste praful de copt și, dacă reacționează făcând spumă, îl poți folosi fără grijă la prăjituri.

sursa foto: 123rf.com