Lustruiește vasele din cupru sau alamă

Combină părți egale de făină, sare și oțet alb și lustruiește cu această soluție vasele din cupru, după ce l-ai curățat bine de grăsime.

Dă luciu cu făina obiectelor din inox

Aragazul sau frigiderul din inox se umplu foarte repede de pete de grăsime de pe mâini sau de pe oalele în care gătești. Pentru a le menține curate și frumoase, nu ai nevoie de soluții scumpe din comerț. Trebuie doar să le cureți cu apă caldă și detergent de vase, să le ștergi cu o lavetă umedă apoi să le lustruiești cu puțină făină și o cârpă moale din bumbac.

Curăță petele de pe mobila de lemn

Dacă ai șters bine praful de pe mobilă, dar au rămas pete inestetice, presară puțină făină, apoi lustruiește zona cu o lavetă moale și câteva picături de ulei. La final, șterge bine cu o cârpă uscată și petele vor dispărea.

Curăță arsurile superficiale de pe haine

Dacă ai folosit fierul prea încins pentru a călca o haină și ai ars-o puțin la suprafața materialului, presară făină și șterge cu o batistă albă.

Absoarbe umezeala din ghete

Presară făină în ghete sau pantofi, mai ales dacă ai umblat prin ploaie și te-ai udat la picioare. Ține încălțămintea într-un loc cald peste noapte, iar a doua zi curăță făina cu o perie moale.

sursa foto: 123rf.com