Ața dentară poate ține loc de șireturi, la nevoie, sau de fir pentru undiță, în cazul în care soțul tău este amator de pescuit, dar a uitat să îți cumpere gută.
Dar mult mai folositoare este ața dentară la bucătărie, pentru că este curată, este dură și rezistă chiar și la temperaturi ridicate. Iată cum o mai poți folosi.
Fă șiraguri cu floricele delicioase
Distrează-te cu cei mici și înșirați pe ața dentară floricele proaspăt coapte. Trebuie doar să folosești un ac dezinfectat cu spirt. Mai poți înșira și felii foarte subțiri de măr dulce, să le pui la uscat, departe de soare, și apoi să le mănânci cu fulgi de ovăz și lapte.
Desprinde mai ușor pișcoturile din tavă
Dacă ai făcut pișcoturi sau biscuiți de casă care s-au lipit puțin de tavă, folosește ața dentară să le desprinzi ușor. Dacă folosești un cuțit, este posibil să zgârii tava și nu este cea mai bună soluție.
Ața dentară pentru friptura umplută
Când pregătești un mușchiuleț umplut și trebuie să legi carnea la mijlocul căreia ai pus legume, ciuperci sau cașcaval, folosește ața dentară. Este rezistentă și la temperaturi mari în cuptor.
În loc de cuțit
Alimentele moi precum brânza, mămăliga, unele fructe și legume sau aluaturile crude pot fi tăiate și împărțite în porții mici folosind ața pentru igiena dentară. Și bunica mea tăia mămăliga în felii egale folosind o ață dură de mătase. Dar ața dentară de azi este igienică și mult mai practică.
Repară un robinet care curge
Dacă robinetul de la bucătărie este colmatat cu piatră și a început să curgă, deșurubează-l și ține-l o oră într-un castron cu oțet, să se curețe toate depunerile de piatră și de rugină. Apoi înfășoară ață dentară în jurul robinetului, aproape de garnitură și montează-l la loc. Va merge mult mai bine și nu va mai picura apa pe lângă el.
foto: 123rf.com