Cu toții avem o sticlă de alcool sanitar în casă, în dulapul cu medicamente. Dar nu te-ai gândit niciodată să îl folosești și la alte lucruri în afară de a dezinfecta rănile sau juliturile copiilor. Vei fi surprinsă să descoperi la ce mai poate fi util.

Previne înghețarea geamurilor

După ce speli geamurile casei cu detergent, clătește-le cu o soluție din apă și alcool sanitar. Vor fi mai strălucitoare și mai clare și nu vor mai îngheța bocnă în nopțile geroase.

Dezgheață parbrizul

Pulverizează o soluție din apă rece și alcool sanitar pe parbrizul înghețat și îl vei curăța mult mai ușor, decât dacă răzuiești gheața cu o racletă.

Curăță petele de pe oglindă

Deseori, pe oglinda din baie apar pete de cremă de ras, de fixativ de păr sau de săpun. Șterge mai întâi petele cu o dischetă de vată îmbibată în alcool sanitar, apoi curăță oglinda cu o soluție pentru geamuri.

Previne îngălbenirea gulerelor de la cămăși

Chiar dacă ai făcut duș dimineața, grăsimea specifică pielii lasă urme peste zi pe gulerele cămășilor albe și acestea se îngălbenesc. Dimineața, înainte să îmbraci cămașa, șterge-te pe gât cu o dischetă înmuiată în puțin alcool sanitar. Seara, nu vei mai găsi gulerul pătat.

Șterge urmele de marker

Dacă ai pătat cu marker mobila, biroul, portofelul sau alte obiecte, șterge mai întâi cu alcool sanitar și vei vedea că vei scăpa mai ușor de pete.

Alungă musculițele de vin

Dacă vezi musculițe în bucătărie care se adună pe fructe sau pe paharele de vin, pulverizează puțin alcool sanitar asupra lor și vei scăpa de insectele enervante.

Alcoolul lustruiește obiectele cromate

Curăță cu apă caldă și săpun obiectele cromate din baie, apoi șterge-le cu puțin alcool sanitar să se păstreze lucioase și să le dezinfectezi. Alcoolul sanitar previne și depunerile de calcar la baza robineților.

credit foto: 123rf.com