CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Aproape toate hainele făcute din bumbac ajung să intre la apă la primele spălări. Blugii nu fac niciodată excepție, decât dacă au peste 40% fibre sintetice în urzeală.

De aceea, este important să știi cum să îi speli și cum să îi storci, înainte de a-i pune la uscat. Iată ce ai de făcut!

Cum speli corect blugii noi să nu mai intre la apă

Ideal ar fi să îi poți spăla de mână sau la un program fără stoarcere la mașina de spălat. Folosește o cantitate moderată de detergent, eventual detergent lichid special pentru hainele de culoare închisă, dacă este vorba de blugi albaștri sau negri.

Clătește blugii apoi cu oțet și cu puțin șampon, care relaxează fibrele de bumbac, împiedică decolorarea și mai ales împiedică blugii să intre la apă.

Atenție cum storci blugii și cum îi usuci!

Urmărește clipul nostru și vei vedea cum trebuie să storci blugii ca să nu mai intre la apă. După ce i-ai clătit și s-au înmuiat bine în apa cu oțet, îi mai poți clăti în că o dată în apă călduță și apoi trebuie să îi storci ușor de mână, fără să îi faci funie.

Folosește apoi un prosop mare de bumbac, de culoare deschisă, întinde bine blugii pe el și rulează prosopol ca pe o clătită.

Prosopul rulat strâns absoarbe umezeala din blugi și astfel pantalonii tăi se vor usca mai repede, dar și bine întinși.

Materialul blugilor rămâne neted, bine întins și nici nu trebuie să îi mai calci. Lasă blugii la uscat în aer liber, dar nu direct la soare, să nu se decoloreze. Spor la treabă!

foto: Shutterstock

Imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei