Icrele de pește sunt acoperite de o pieliță fină în care se găsesc și mici vase de sânge. Pielița trebuie curățată cu grijă, complet, pentru că altfel icrele se vor strica mai repede. Dar, dacă sunt bine curățate și conservate cu sare, ele pot fi ținute o perioadă mai lungă la frigider.

Cum se pregătesc icrele de pește pentru conservare

Icrele proaspete, după ce au fost curățate foarte bine, se pun la scurs într-o sită câteva ore. Apoi se amestecă ușor cu sare, cantitatea de sare fiind de 10% din cantitatea de icre.

Pe măsură ce sunt frecate cu sare ele își schimbă culoarea. Se pun apoi într-un borcan, astfel încât să se umple borcanul complet, iar deasupra se toarnă un deget de ulei, pentru a preveni apariția mucegaiului.

Cât timp stau icrele crude la frigider

Pregătite cu sare la borcan, icrele de pește se păstrează la frigider câteva săptămâni, timp în care culoarea lor se deschide. Spre exemplu, icrele de crap devin mai portocalii și capătă astfel o culoare foarte plăcută.

Ele pot fi păstrate la rece timp de o lună sau chiar două luni. De câte ori iei icre din borcan pentru a pregăti o salată, restul de icre trebuie bine îndesat cu lingura, să nu intre aer, și acoperit din nou cu ulei.

foto: 123rf.com