Iată câteva secrete despre lenjeria fină și câteva trucuri utile care te vor ajuta să o speli corect și să elimini petele dificile. Sutienele de bună calitate pot rezista ani de zile, dacă le îngrijești și le întreții corect. Este indicat să le speli doar de mână, mai ales dacă sunt din mătase și dantelă subțire. Astfel, își vor păstra mai mult timp elasticitatea și forma perfectă. Este foarte important modul în care le speli, să nu deteriorezi elasticul, buretele de susținere sau dantela delicată.

Cum se curăță mătasea și satinul

Lenjeria intimă fină este de obicei reallizată din aceste două materiale, deosebit de delicate și destul de pretențioase. Nu folosi detergent obișnuit și nici săpun pentru mâini. Cel mai bun este detergentul pentru bebeluși sau pur și simplu un șampon bun.

Petele de transpirație se văd imediat pe aceste două materiale și lasă urme galbene, care persistă. De aceea, este bine să pui mai întâi la înmuiat sutienele sau celelalte piese de lenjerie din mătase. Poți folosi apă călduță și bicarbonat sau apă călduță și balsam de păr, doar câteva picături.

Mătasea se spală de mână cu mișcări delicate, fără să insiști prea mult să nu se deterioreze țesătura.

Cum îngrijești sutienele

Spală sutienul întotdeauna cu apă călduță, fie de mână, fie cu programul pentru rufe delicate la mașina de spălat. Folosește puțin detergent lichid, în combinație cu balsam, pentru a proteja materialele delicate din care este făcut. Pentru rezultate mai bune, este indicat să lași sutienul la înmuiat câteva ore în apă călduță cu șampon.

Când speli sutienul în mașina de spălat, folosește o husă delicată pentru a-l proteja sau o față de pernă de mici dimensiuni. Același sfat este util pentru orice piesă vestimentară din dantelă sau materiale fine precum mătasea sau satinul.

Nu lăsa niciodată sutienele în uscător, pentru că aerul fierbinte va deteriora elasticul bretelelor și va îngălbeni buretele, și nu activa programul de stoarcere automată.

Nu stoarce sutienul cu mâna pentru că își va pierde forma după câteva spălări. Cel mai bine este să presezi ușor sutienul cu un prosop gros, care va absorbi cea mai mare parte din apă, apoi să îl lași să se usuce în aer liber, dar departe de soare.

Nu uita că nu trebuie să folosești niciodată apă fierbinte când îți speli lenjeria fină!