Frunzele de mentă merg de minune cu limonadele aromate în zilele caniculare. Limonade cu lămâie, cu portocale, cu kiwi sau suc de ananas, indiferent cum vrei să le faci, menta la va da un parfum proaspăt.

Gustul mentolat alungă setea și senzația persistentă de căldură. În plus, menta te ajută să îți recapeți energia în după amiezile toride de vară. Iată de ce este bine să cumperi frunzele de mentă proaspete și să le depozitezi la rece mai multe zile!

Metoda 1: în șervet umed

Folosește un șervet de bucătărie din bumbac, proaspăt și curat, pe care îl umezești cu apă rece și îl storci bine. Înfășoară frunzele de mentă în bumbacul umed, pune-le apoi într-o pungă pentru alimente și pune punga în cutia pentru legume din frigider.

Cu această metodă vei avea frunze de mentă proaspete la frigider aproape 3 săptămâni.

Metoda 2: în borcan cu apă

La fel ca multe alte ierburi aromatice, menta poate rezista aproape două săptămâni în frigider într-un pahar sau într-un borcan cu apă. Ai grijă să schimbi apa odată la două zile, să fie mereu proaspătă.

Cum se congelează frunzele de mentă

Nu te teme că menta nu poate fi congelată! Este adevărat că, dacă pui frunzele într-o pungă la congelator, când le dezgheți se vor transforma într-o masă moale și greu de folosit în limonade.

De aceea există o altă soluție pentru a fi congelate: frunzele se curăță de codițele groase, se taie mărunt și se distribuie într-o caserolă pentru cuburi de gheață. Se adaugă apă filtrată și se pune caserola la congelator.

Cuburile de gheață cu mentă se folosesc apoi la orice limonadă, suc de fructe sau chiar la supa de roșii care se mănâncă vara rece.