Majoritatea băutorilor de cafea păstrează boabele sau cafeaua măcinată în ambalajul în care le-au cumpărat, într-un dulap din bucătărie. Dar nu este cea mai bună soluție. De îndată ce ai desigilat punga, cafeaua absoarbe umiditate, se oxidează și pierde aroma aceea delicioasă care ne trezește dimineața.

Ambalajul original, o soluție

Sigur că este bine să lași cafeaua măcinată în ambalajul original, dar numai dacă acesta este unul de calitate, adică o pungă căptușită la interior cu staniol și prevăzută cu un sistem de ventilație care nu lasă aroma cafelei să se piardă.

Dar, de îndată ce desfaci punga, aceasta trebuie ținută într-o cutie de tablă sau de sticlă cu capac. Apoi pusă într-un dulap cât mai departe de aragaz și de fereastra unde bate soarele.

Cafeaua măcinată la frigider? Discutabil

Există o teorie conform căreia pachetele de cafea ar ține mai mult timp la rece, la frigider. Cu toate acestea, în frigider umiditatea este ridicată, iar cafeaua măcinată își va pierde aroma. O poți păstra la rece doar dacă o ții într-un ambalaj perfect etanș.

Cât despre congelator, unde unii oameni țin pungile cu boabe de cafea pentru a le măcina mai târziu, marii iubitori de cafea nu îl recomandă. Mai bine cumperi cantități mici de cafea de calitate și o păstrezi într-o cămară, într-o cutie etanșă și o consumi cât mai repede după ce ai desfăcut punga.

Pe de altă parte, trebuie să știi că, dacă ții la congelator boabele de cafea în pachete vidate, acestea nu își vor schimba nici culoarea, nici aroma după ce le vei dezgheța.