Începutul primăverii este o perioadă excelentă să poți scurte din blană artificială. Sunt la modă anul acesta, iar texturile și culorile sunt extrem de variate. Sunt blănuri care imită vulpea polară sau nurca, dar și materiale care imită puful de struț sau de curcan.

Chiar dacă sunt fibre sintetice, acestea au un aspect plăcut, catifelat și pufos care poate fi deteriorat dacă sunt curățate la mașina de spălat. De aceea, este bine să știi cum să întreții corect hainele din blană sintetică și cum să cureți petele.

De ce nu se spală la mașină!

Cele mai multe materiale sintetice care imită blana naturală sunt tratate cu soluții speciale pentru a le menține pufoase și fine. Aceste soluții se vor distruge în mașina de spălat sau dacă le speli tu de mână, iar materialul va deveni aspru și mătuit după ce se va usca.

Dacă pe haina ta din blană artificială scrie să nu trebuie spălată, atunci ține cont de sfatul producătorului.

Hainele din blană artificială care pot fi spălate la mașină

Sunt și haine cu aspect de blană care pot fi spălate la mașină, dar este indicat să le duci la o curățătorie ecologică, unde sunt uscate rapid și periate, astfel încât să își păstreze aspectul specific. În general, materialele cu fire lungi este bine să fie curățate chimic.

Dacă ai o haină de blană cu fir scurt și o poți spăla la mașină, întoarce-o pe dos și folosește programul pentru rufe delicate. Apoi lasă haina să se usuce în aer liber și folosește o perie sau un pieptene pentru a îndrepta firele rebele în același sens.

Cum se curăță petele

Folosește apă călduță și un detergent lichid de calitate  pentru a curăța petele doar în zona afectată. Curăță zona cu o batistă înmuiată în apă rece și lasă haina să se usuce la aer.

Nu folosi oțet, spirt sau solvenți, dacă sunt pete dificile. Mai bine o duci la o curățătorie specializată.

Alte trucuri utile:

  • Haina din blană artificială se păstrează pe umeraș, într-un sac de plastic, se aerisește periodic și se perie ori de câte ori este nevoie;
  • Dacă a căpătat un miros neplăcut, se pulverizează din plin cu bicarbonat și se curăță cu o perie a doua zi;
  • Nu se calcă niciodată, deoarece firele subțiri se topesc imediat la temperaturi ridicate;
  • Dacă s-a șifonat, se pune între două cutii grele sau între două albume late și grele să se îndrepte.

sursa foto: 123rf.com