Alama are un luciu auriu stins care dă o notă stilată robinetelor, bateriilor sau mânerelor folosite în baie. Bateriile de alamă sunt preferate de stiliștii care decorează băile vintage și cei care pun accentul pe elemente de lux.

Ce este alama și ce avantaje are

Alama este un aliaj de cupru și zinc, cu diverse nuanțe de galben-auriu brun, roșcat sau cenușiu, în funcție de metalele care se mai adaugă în compoziție. Cu cât este mai mult zinc în aliaj, cu atât alama este mai aurie și mai deschisă la culoare.

Alama este un metal rezistent la coroziune și are numeroase întrebuințări în industrie. Este adesea folosită pentru țevi și instalații în casă, dar și pentru accesoriile de baie.

Bateriile de alamă sunt rezistente în timp, au o calitate și un finisaj deosebit și sunt în general mai scumpe decât cele cromate.

Cum se întrețin bateriile de alamă

Sosul de roșii curăță bine bateriile de alamă

În primul rând trebuie să știi că suprafața lucioasă a alamei o face să fie atât de elegantă și deosebită. De aceea, trebuie să eviți bureții și substanțele abrazive de curățare, dacă ai bateriile de alamă în baie.

Alama se întreține cu apă și detergent lichid de curățat folosind o lavetă sau un burete moale. Ai grijă să nu folosești nimic dur cu care să o zgârii.

Bateriile de alamă rămân frumoase dacă le ștergi cât mai des cu o lavetă uscată, să nu capete pete de la apa dură, săpun sau pastă de dinți.

În cazul în care apar depuneri, folosește pastă de roșii. Enzimele acide din pasta de roșii curăță depunerile de piatră sau de săpun și este suficient să cureți apoi cu o lavetă curată, iar bateriile tale din alamă vor arăta ca noi.