Ușor de cultivat și pline de culori, cu forme variate și atractive, garofițele de grădină se numără printre cele mai rezistente flori de vară. Ele fac parte dintr-o familie cu 300 de soiuri, dar garofițele sunt cele mai răspânite de la noi din țară.

Indiferent de specie, toate sunt delicate și frumoase și deloc pretențioase. Garoafele vor doar un loc plin de soare, un pământ alcalin, amestecat cu nisip și puțină apă, chiar și în perioadele caniculare.

Iubitoare de căldură

Toate garofițele de talie mică se dezvoltă bine pe lângă borduri sau pietre decorative, care acumulează căldura soarelui și o păstrează până noaptea târziu. Ele pot fi cultivate atât în grădină, cât și în jardieniere sau în ghivece rotunde, largi și puțin adânci.

Garofițele de grădină cultivate în plin soare

Florile cresc în buchete pe tulpini subțiri, care pot ajunge până la 40 – 50 cm. Are nevoie de sol nisipos sau argilos și trebuie udate cu moderație. Ca să înflorească abundent, trebuie cultivate în plin soare. Tufele se pot înmulți prin separare o dată la 3 sau 4 ani.

Mici secrete de îngrijire

Lasă florile să se ofilească și să facă semințe, dacă vrei să se înmulțească singure garofițele de grădină. De îndată ce s-au copt semințele negre, poți tăia tulpinile pentru a stimula apariția de noi boboci.

Dacă vrei să obții mai repede o nouă serie de flori, după ce s-au ofilit primele, taie imediat florile ofilite și hrănește plantele cu fertilizatori speciali pentru plante decorative.

Lasă pământul să se usuce complet cel puțin 2 zile înainte de a le uda din nou.

Pământul lor trebuie să fie alcalin pentru a crește viguroase și a face flori toată vara.

După prima înflorire, poți tăia tijele florale la jumătate și vei avea mai multe crenguțe cu flori în cel mult două-trei săptămâni.

Pentru amatorii de natura si calatorii, nu rata cele mai frumoase gradini din lume si, daca ai timp, viziteaza cele mai colorate orase din lume. O sa ramai fascinat!