Trebuie să mergi la o întâlnire importantă, dar nu ai timp să te speli pe cap și să te coafezi? Folosește șamponul uscat! Vei avea un păr curat, proaspăt și parfumat în mai puțin de un minut!

Șamponul uscat este soluția ideală când te grăbești, când nu te poți spăla imediat pe cap și când părul tău arată neîngrijit. Nu necesită clătire și îți oferă un păr proaspăt și parfumat, care arată ireproșabil.

Ce este, de fapt, șamponul uscat?

Șamponul uscat este un produs pe care orice femeie ar trebui să îl aibă în trusa de cosmetice.

Este un produs pe bază de particule fine de pudră de talc combinată cu alcool și parfum, dar care are rolul de a neutraliza sebumul de la rădăcină. Astfel, acest produs va oferi părului un aspect proaspăt și curat. El poate fi aplicat pe tot părul sau doar pe zonele în care sebumul este mai vizibil, cum ar fi creștetul capului și fruntea.

În plus, trebuie să știi că se folosește șamponul uscat și imediat după ce părul a fost spălat pentru a-l pregăti pentru un coafat special.

Cum se folosește șamponul uscat în mod corect

Oricât de bun ar fi acest produs, Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals, ne reamintește că șamponul uscat nu trebuie să înlocuiască spălatul pe cap. „Pentru a folosi șamponul uscat, trebuie doar să agiți flaconul bine și apoi, de la o distanță de 6 – 8 cm, să pulverizezi mișcând rapid mâna paralel cu linia cărării. După ce ai terminat de aplicat produsul, masezi cu degetelor ușor, până se evaporă alcoolul (umezeala de la rădăcină)”, explică stilistul Wella Professionals.

Care sunt avantajele șamponului uscat?

Șamponul pentru păr uscat poate fi folosit pentru:

  • împrospătarea look-ului după câteva zile de coafat;
  • extra volum imediat după uscare;
  • după sală, dacă pleci imediat la serviciu și nu ai timp să-ți speli părul;
  • când îți coafezi părul pentru un eveniment, pentru că părul se tapează mai ușor, iar stylingul rezistă mai bine;
  • când ai tenul gras și breton, iar părul stă foarte lipit de față, pentru ca astfel să îi poți da volum și să îl texturezi.

Dezavantajele șamponului uscat

Bineînțeles, ca orice produs folosit în exces, și șamponul uscat dăunează când este folosit

prea des și nu este aplicat corect. Astfel:

  • Dacă nu pulverizezi și nu distribui bine șamponul, este posibil ca acesta să se vadă pe scalp și pe păr, mai ales pe părul închis la culoare;
  • Dacă îl pulverizezi în exces este posibil ca particulele de șampon să cadă pe haine și să se vadă;
  • Dacă ai un fir subțire și aplici o cantitate prea mare de șampon uscat, trebuie să ai grijă ca părul să nu se îngreuneze prea tare pentru a nu-l rupe la pieptănat.

Un sfat important!

Ține cont de faptul că între două spălări, șamponul uscat se folosește o singură dată! „Dacă ai un păr gras, cu mătreață sau cu un scalp sensibil, recomandarea este să nu folosești șamponul uscat decât ocazional. În aceste cazuri ai nevoie de alte produse care să rezolve problemele de scalp. În schimb, șamponul uscat, pentru că în urma aplicării lasă acele particule de talc, este posibil să încarce și să sufoce scalpul, acesta neputând să mai respire și, astfel să ducă la subțierea și apoi căderea părului”, explică specialistul Wella.

Și pentru că am pomenit de păr gras, este necesar să știi că referirea se face la acel păr pe care îl speli zilnic.

Ținând cont de toate aceste sfaturi, vei putea avea un păr reîmprospătat și numai bun de coafat, chiar și atunci când nu ai timp.