Petele de parfum de pe haine pot fi curățate mai ușor dacă acționezi cât mai repede. Petele mai vechi, pe haine pe care deja le-ai spălat la mașină, este posibil să nu se mai curețe decât cu soluții speciale. Dar petele proaspete pot fi curățate ușor, dacă ții cont de sfaturile de mai jos.

Folosește detergent de vase solid

Detergentul de vase solid, la cutiuțe, conține particule abrazive și substanțe care albesc, astfel că poate fi folosit pe materialele deschise la culoare, dar rezistente cum ar fi inul și bumbacul. Freacă ușor pata de parfum cu o batistă umedă și detergent de vase, apoi spală bluza în apă caldă sau pune-o la spălat în mașină, la un program delicat.

Glicerina scoate petele de parfum de pe haine

Tamponează petele de parfum cu glicerină și lasă soluția să acționeze câteva minute. Apoi pune cămașa sau haina pătată la spălat, în mod obișnuit. Pentru a fi mai eficientă această metodă, este bine să încălzești soluția de glicerină câteva secunde la cuptorul cu microunde. Dacă acționezi rapid, imediat după ce ai pătat bluza cu parfum, șansa să scapi de pată este foarte mare.

Combină oțet și detergent

Amestecă, într-o ceșcuță, câteva linguri de oțet alb și câteva picături de detergent lichid de vase. Folosește un burete fin să freci petele cu această soluție și las-o să acționeze aproximativ 15 minute. Ulterior, clătește bine bluza cu apă caldă și pune-o la spălat. Oțetul fiind acid va curăța uleiurile specifice parfumului, cele care lasă în urmă petele inestetice pe haine.

Apă oxigenată pentru rufele albe

Dacă bluza pătată este complet albă, poți folosi liniștită un înălbitor pe bază de oxigen sau, mai simplu, chiar apă oxigenată. Freacă bine zona pătată cu apă oxigenată, las-o să acționeze câteva minute apoi repetă. După ce speli bluza și se usucă, vei vedea că petele au dispărut.

Dacă este un parfum colorat, care a lăsat pete persistente pe haina ta albă, după apa oxigenată poți folosi și soluția de mai sus cu oțet și detergent lichid de vase. Este imposibil să nu scapi de petele de parfum de pe haine cu aceste metode!