Praful este marele inamic și cel mai greu de curățat de pe tastatura calculatorului. Pe lângă el se mai adună grăsimea de pe degete, petele de cafea, sarea sau zahărul de pe alimentele pe care le mănânci adesea când stai la calculator. Oricât ai încerca să ții curată tastatura, în câteva zile se murdărește la loc. Dar iată cum o poți curăța rapid, fără să cumperi soluții speciale scumpe.

Folosește scobitori și un uscător de păr

Ai grijă să scoți calculatorul din priză în timp ce cureți tastatura sau monitorul.

Curăță mizeria dintre taste cu scobitori subțiri. Cu ele vei reuși să îndepărtezi firimiturile și depunerile de praf și grăsime.

După ce ai curățat în jurul fiecărei taste, folosește un uscător de păr setat pe aer rece să sufli urmele de mizerie.

Apă și oțet să degresezi tastatura calculatorului

Mulți utilizatori folosesc alcoolul sanitar să degreseze tastatura. Dar alcoolul poate ataca vopseaua de pe taste.

Este mai sigur și mai ieftin să le cureți cu o soluție din apă și oțet.

Folosește o lavetă din microfibră, înmoaie-o în apă și oțet și stoarce-o bine. Apoi, folosind un instrument subțire, precum lama unui cuțit, și laveta curăță bine pe sub taste și printre ele toate urmele de grăsime și de praf.

Tastaturile din silicon sunt cel mai simplu de curățat, sub jet de apă sau cu o soluție pentru spălat geamurile

Tastaturile din silicon sunt cel mai simplu de curățat, sub jet de apă sau cu o soluție pentru spălat geamurile

În cazul în care s-a adunat un strat de mizerie destul de mare sub taste, încearcă să le scoți cu grijă folosind cuțitul. La unele tastaturi se poate, la altele nu. Pune-le alături pe o hârtie albă, în ordinea în care le-ai scos, ca să știi cum să le pui la loc.

După ce ai scos tastele, curăță bine sub ele tastatura calculatorului și apoi montează-le la loc, apăsând ușor pe fiecare, să nu le spargi.

Iar dacă te-ai săturat să ai mereu tastatura murdară, schimbă-o cu una din silicon, care poate fi spălată sub jetul de apă rece la chiuvetă.

sursa foto: 123rf.com