Încălțămintea din piele întoarsă deteriorată și plină de pete nu mai poate fi salvată. De aceea, trebuie să respecți câteva reguli pentru a menține cizmele elegante din piele întoarsă cât mai frumoase și curate.

Folosește guma de șters

Dacă ai murdărit cizmele elegate cu noroi cu noroi, lasă mizeria să se usuce, apoi freacă zona pătată cu o perie de haine foarte moale. Folosește apoi gumă de șters și curăță ușor petele, fără să freci puternic și să distrugi aspectul de catifea.

În locul gumei, poți folosi o perie specială din cauciuc pe care o găsești în magazinele de încălțăminte.

Aburul menține cizmele elegante

Poate părea ciudat să folosești abur, dar umezeala moderată ajută pielea întoarsă să rămână elastică.

Dacă pantofii sau cizmele din piele întoarsă au căpătat dungi și s-au deformat în timp, ține-le câteva minute deasupra unui lighean cu apă fierbinte, să se umezească de la aburi. Apoi folosește o perie fină de haine să le lustruiești și își vor recăpăta ținuta inițială. Insistă asupra zonelor cu riduri și dungi.

Pudră de talc pentru pete

Pentru a scăpa de petele de grăsime sau de apă, pudrează încălțămintea cu pudră de talc, presează ușor cu o lavetă să intre puțin în piele și las-o să acționeze câteva ore.

După ce se usucă bine, folosește o perie să îndepărtezi pudra și se vor estompa și petele de grăsime.

Amoniac pentru cizmele din piele întoarsă deteriorate

Încălțămintea din piele întoarsă murdară poate fi salvată cu apă și amoniac. Pregătește o soluție din cele două substanțe, în părți egale, și folosește o perie de unghii să lustruiești cu acest amestec întreaga suprafață a cizmelor sau a pantofilor.

Umple apoi încălțările cu hârtie de ziar, să nu se deformeze, și șterge excesul de apă cu o lavetă uscată din microfibră. Lasă-le să se usuce peste noapte și a doua zi presară un strat fin de pudră de talc. După câteva ore, lustruiește cu o perie fină și încălțările vor arăta mult mai bine.