CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește un burete aspru pentru vase nou-nouț, care nu a mai fost folosit niciodată cu detergent. Cu el vei putea curăța tot nisipul și mizeria de pe cartofii noi. Buretele îndepărtează urmele de pământ și coaja uscată, iar cartofii vor fi numai buni de gătit întregi!

Folosește sarea să cureți cartofii noi

Sarea de mină mai grosieră este excelentă pentru a curăța cartofii noi de coaja lor subțire.

În primul rând, sarea pătrunde în zonele mai greu de curățat cu buretele și îndepărtează orice fir de nisip.

În al doilea rând, sarea distruge o bună parte din bacteriile care se dezvoltă pe coaja cartofilor. Și nu în ultimul rând, sarea înmoaie coaja cartofilor și te ajută să îi fierbi sau să îi coci mai repede.

Așadar, folosește sarea grosieră să cureți cartofii noi și vor fi mai delicioși când îi vei găti.

Simple trucuri să gătești cartofii noi

Cu adevărat savuroși vor fi cartofii noi dacă îi pregătești întregi, cu tot cu coaja lor subțire. Sunt delicioși fierți în salate și plăcinte sau în clătitele de cartofi noi, dar și la cuptor.

Chiar dacă ești mare amatoare de cartofi prăjiți, cartofii noi conțin prea multă apă pentru a se prăji bine și pentru a deveni crocanți. Mai bine îi consumi fierți, copți sau sub formă de piure.

Când îi gătești, adaugă unt, care înmoaie repede pulpa cartofului și se coace mai rapid.

Zeama de lămâie, smântâna și iaurtul sunt alte ingrediente cheie să gătești cei mai gustoși cartofi noi.