Cizmele de tip UGG sunt azi de toate culorile, negre, mov, roșii, albastre sau crem, la fel de îndrăgite de femei ca în primii ani de la lansare. Oricât ar fi de colorate, însă, pielea de oaie din care sunt făcute reține ușor noroiul și zăpada și capătă pete urâte.

Prima etapă: se curăță cu o perie moale

Folosește o perie moale de haine să cureți bine pielea întoarsă de urmele de noroi și de sare. NU folosi niciodată o perie dură din plastic sau materiale abrazive, pentru că vor lăsa urme adânci în piele și cu timpul aici se vor păta mai ușor și vor arăta mult mai rău.

A doua etapă: apă și oțet

Cizmele de tip UGG se curăță apoi de pete cu o soluție din apă și oțet în cantități aproximativ egale. Ar fi bine să folosești un burete foarte fin sau chiar o batistă din bumbac îmbibată în apă și oțet, ca să nu se deterioreze suprafața catifelată a pielii.

Dacă ai pete de ulei pe aceste cizme, nu folosi detergenți puternici sau solvenți. Amestecă doar două picături de detergent lichid de vase cu o ceașcă de apă călduță și încearcă să cureți petele umezind ușor cizmele.

În unele magazine de încălțăminte se găsesc și soluții speciale pentru curățarea pielii de oaie. Dar dacă ai grijă de ele, te ferești de noroi și le porți mai rar când ninge, le vei păstra multă vreme frumoase.

Cizmele de tip UGG se usucă la temperatura camerei

Nu pune niciodată aceste cizme la uscat pe calorifer sau la soare. Pielea se oaie se va deshidrata, va deveni rigidă și se va strânge formând riduri adânci pe care nu le mai poți îndrepta.

Aceste cizme se lasă la uscat într-un hol răcoros, până a doua zi, când vor fi bune iar de purtat.

foto: 123rf.com