Șoriciul de porc proaspăt, alb și bine curățat, poate fi conservat în sare câteva săptămâni. Ulterior poate fi folosit la piftie sau poate fi consumat ca atare, după ce l-ai scurs de saramură și l-ai copt în cuptor, alături de o friptură de porc bine condimentată.

Cum se pregătește șoriciul de porc la borcan

  • Șoriciul se freacă bine cu sare grunjoasă, se șterge cu un șervet curat și se taie fâșii subțiri de un deget și lungi.
  • Se așază bucățile de șorici într-un borcan de sticlă și se pun printre ele felii subțiri de usturoi și boabe de piper.
  • Pe măsură ce umpli borcanul cu șorici, se presară și câte o lingură de sare, care ajută la conservarea lui.
  • La final, când borcanul este plin, se adaugă apă rece, se pune capacul și se lasă la frigider.

Saramura trebuie menținută curată

Dacă saramura se tulbură, se schimbă de câteva ori ca să fie proaspătă și curată.

Ținut la saramură cu usturoi, șoriciul va rămâne fraged și gustos.

Poate fi consumat ca atare, adăugat la piftie sau copt în cuptor până devine ușor crocant.