Când pregătești carnea tocată pentru congelator, nu o strânge într-un cocoloș rotund, chiar dacă așa făceau și mama și bunica ta. Va îngheța mai greu la mijloc, unde bacteriile vor continua să se înmulțească.

Pune carnea tocată într-o pungă, elimină aerul cât poți de bine, leagă punga la gură și presează carnea cu mâinile să obții o bucată cât mai plată și uniformă. Poți să folosești și făcălețul la nevoie și să întinzi carnea ca pe un aluat mai gros de cozonac.

De ce e bine să întinzi carnea tocată cu făcălețul

Pachetul tău de carne tocată va fi subțire, plat, va îngheța uniform și rapid și va ocupa mult mai puțin spațiu în congelator. Cu cât îngheață mai repede, cu atât activitatea bacteriilor nocive este întreruptă și carnea ta își va păstra gustul bun după decongelare.

Pe de altă parte, peste pachetele plate de carne tocată poți pune pungi cu legume, cutii cu înghețată și alte alimente pe care vrei să le congelezi. Dar acestea nu sunt singurele avantaje.

Un pachet subțire se decongelează mai repede

Când te grăbești și vrei să pregătești rapid ceva bun din carne tocată, chifteluțe sau perișoare, pachetele subțiri se vor decongela mult mai repede.

După cum poți urmări în clipul nostru, peste carnea tocată congelată poți pune o tavă pentru prăjituri în care torni apă clocotită. În aproximativ o oră, de la apa fierbinte, carnea se va dezgheța ușor și o poți folosi mult mai repede să gătești.

În plus, folosind tava cu apă fierbinte, carnea se va dezgheța uniform, fără să mai rămână bucăți congelate, tari ca piatra. Iar acest lucru se datorează faptului că pachetul de carne a fost bine întins și aplatizat.

imagine: Libertatea pentru femei