CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Învață ce fel de piersici să alegi și cum se păstrează piersicile până la toamnă, să te bucuri de savoarea lor mai mult timp.

Trebuie să știi că piersicile fac parte dintre fructele de vară care se coc și după ce au fost culese. De aceea, ele mai pot fi păstrate până la începutul toamnei în stare proaspătă.

Bineînțeles că piersicile pot fi transformate în compoturi savuroase, dulcețuri și marmelade dulci de care ne vom bucura la iarnă. Dar iată cum se păstrează piersicile când vrei să le mănânci proaspete peste câteva săptămâni.

Cum se aleg piersicile să reziste mai mult timp

Caută la producătorii locali piersici de mărime medie, cu coaja galben-roșie și pulpa pietroasă. Aceste piersici, chiar dacă sunt de dimensiuni mai mici, rezistă cel mai bine mai mult timp.

Ideal ar fi să fie fructe sănătoase, curate, să nu fie stropite cu pesticide și eventual să provină dintr-o livadă bio.

Piersicile cu pulpa tare, dar dulce, vor continua să se mai coacă încet la temperatura camerei, dar trebuie să respecți câteva reguli de păstrare așa cum le citești mai jos.

Cum se păstrează piersicile mai mult timp. 2 reguli simple

Într-o cămară rece

Cea mai bună soluție să păstrezi piersicile până la toamnă este să le cumperi aproape coapte, când pulpa lor este ușor pietroasă. Coaja fructelor trebuie să fie curată, fără lovituri sau tăieturi unde se poate dezvolta mucegaiul.

Învelește fiecare piersică în hârtie moale sau șervețele albe, lasă codițele la vedere și depozitează-le într-o cămasă uscată și răcoroasă sau în cel mai răcoros și întunecos spațiu din casă.

Verifică fructele o dată la 2 – 3 zile și consumă-le imediat dacă se înmoaie. Însă, dacă au răcoare și întuneric, piersicile pot rezista din august până în septembrie.

La congelator

Piersicile pietroase, aproape coapte, pot fi păstrate congelate până la iarnă. Piersicile se spală, eventual se curăță de coajă, se taie în patru și se tamponează cu șervețele de hârtie să nu fie prea umede.

Dacă piersicile sunt zemoase, nu se recomandă pentru conservare la congelator. Din ele poți face gem.

Sferturile de piersici bine tamponate se presară cu puțin zahăr și apoi cu zeamă de lămâie, se pun în caserole din plastic, cât mai bine aranjate, și se depozitează în congelator. Dacă sunt bine congelate, piersicile rezistă până la iarnă și apoi pot fi folosite pentru tarte de fructe, pentru a decora un tort sau pentru ștrudele parfumate.