E timpul să faci o curățenie temeinică după musafirii și petrecerile de Revelion. Și nu de puține ori găsești pe covoare pete de noroi, de vin roșu sau chiar de cremă cu ciocolată de la tortul servit la miezul nopții. Urmărește clipul video și explicațiile de mai jos să scapi de pete în câteva minute.

Înarmează-te cu perii pentru covoare de bună calitate, cu lavete din microfibră și bureți. Îți mai trebuie oțet și detergent de vase lichid, care este un bun degresant.

Detergentul lichid, eficient chiar și pentru cele mai încăpățânate pete de noroi

Dacă găsești pete de noroi proaspete, trebuie să ai răbdare să le lași să se usuce. Dacă sunt deja uscate, îndepărtează stratul gros cu o perie aspră și apoi freacă petele cu o soluție concentrată de apă caldă și detergent de vase.

Nu ai nevoie de soluții scumpe și vei vedea că este eficientă și pentru covoarele sintetice și pentru cele din lână. Apoi limpezește locul curățat cu o lavetă din microfibră umedă și lasă să se usuce.

Ciocolata se curăță cu detergent și oțet

Petele de ciocolată, fie că sunt deja uscate, fie că sunt de la o cremă grasă cu unt și cacao, se spală cu o soluție din apă caldă, detergent de vase și puțin oțet. La final, se tamponează cu laveta bine umezită de mai multe ori, până când fibrele covorului rămân curate.

De vinul roșu scapi tot cu oțet

Se spune că, dacă torni vin alb peste cel roșu, acesta curăță bine petele. Dar de ce să strici bunătate de vin alb pe covoare? Folosește tot un acid, dar mult mai eficient, adică oțetul alb.

Tamponează bine petele de vin roșu cu oțet, până dispare orice pată roșie, apoi spală cu puțin detergent și limpezește zona cu apă curată. La final, șterge bine covorul de mai multe ori cu laveta umedă și lasă-l să se usuce înainte de a-l folosi iar.

Cu cele mai ieftine ingrediente din bucătărie, poți să cureți ușor cele mai dificile pete de noroi, vin sau ciocolată.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei