Detergentul cel mai eficient să scapi de petele de grăsime de pe covoare și tapițerie este detergentul lichid de vase. Nu este nevoie să cumperi soluții sofisticate și scumpe din comerț.

Tamponează petele de grăsime cu apă caldă și detergent de vase, iar acesta va degresa fibrele din țesătura covoarelor sau a tapițeriei.

Dacă petele de grăsime sunt mai vechi, trebuie să insiști mai mult și să umezești bine zona pătată.

Dacă petele sunt proaspete, mai întâi este indicat să absorbi excesul de grăsime cu șervețele din hârtie și apoi să le degresezi cu detergent.

După detergent, folosește oțet să împrospătezi zona pătată de pe covoare și tapițerie

Clătește bine zona pătată cu o lavetă bine umezită în apă caldă și încearcă să ștergi de mai multe ori, până se curăță bine detergentul.

Nu lăsa zona umedă să se usuce. Imediat după ce ai spălat cu apă simplă, folosește oțet. Pregătește într-o ceșcuță 2 linguri de oțet cu 30 ml de apă caldă și tamponează bine unde au fost petele.

Apoi absoarbe excesul de apă cu un prosop moale sau cu șervețele de hârtie. Lasă covorul sau tapițeria să se usuce la temperatura camerei. Multă lume folosește uscătorul de păr să usuce mai repede covorul, dar acest lucru lasă pete la marginea zonei umede și nu va fi deloc plăcut.

sursa foto: 123rf.com