Caută sursa și află de ce persistă mirosul urât în salteaua ta. Uneori, mucegaiul poate fi instalat și în cadrul patului, nu doar în saltea. Alteori sunt de vină petele vechi de transpirație și de urină, mai ales dacă ai animale care sunt obișnuite să se joace în patul tău.

Cea mai rapidă metodă să scapi de mirosul urât

Deschide larg geamurile și folosește un aparat de curățat cu aburi. Curăță bine salteaua cu aburi și insistă în zonele petelor să se înmoaie bine.

Presară un strat generos de bicarbonat de sodiu și nu te zgârci să folosești câteva pliculețe pentru a acoperi întreaga saltea. Este o soluție ieftină. Lasă bicarbonatul să acționeze în salteaua bine înmuiată timp de cel puțin 3 ore. Apoi folosește din nou aparatul cu aburi. Lasă salteaua să se usuce bine timp de 2 – 3 zile și aspiră apoi bicarbonatul care a rămas la suprafață.

La final, vei vedea că suprafața saltelei a scăpat de pete și mirosul greu a dispărut.

Amoniacul se folosește cu precauție

Multă lume folosește o soluție de amoniac și apă pentru a curăța petele dificile, precum cele de urină sau mucegai vechi. Se folosește o ceșcuță de amoniac la un litru de apă.

Ai grijă să fie ferestrele larg deschise, să folosești mănuși de protecție și o mască de tifon deoarece aburii de amoniac irită căile respiratorii și pielea. Clătește apoi salteaua cu apă călduță și las-o să se usuce câteva zile cu geamul larg deschis.

foto: 123rf.com