Banda adezivă

Dacă așchia este foarte subțire și greu de apucat cu penseta, folosește o bandă adezivă de calitate și lipește-o pe zona respectivă. Trage brusc și așchia va ieși din piele cu totul sau suficient de mult pentru a fi smulsă apoi cu o pensetă. Această metodă este eficientă și dacă ai mai multe așchii mici înfipte în piele sau spini de la ciulini.

Sticla cu apă caldă

Este un truc vechi, pe care îl foloseau adesea tâmplarii. Dacă ai o așchie adânc înfiptă în piele, în mână sau în talpa piciorului, pregătește o sticlă cu gura largă, cum sunt cele de iaurt, plină cu apă fierbinte. Apasă zona în care se află așchia pe gura sticlei până când se formează un vid și pielea este trasă în interiorul sticlei, după principiul ventuzelor medicale. Lasă aburul fierbinte să înmoaie bine pielea și așchia va ieși singură, dacă nu este blocată sub piele.

Ceara depilatoare

Pentru așchiile încăpățânate și greu de scos, ceara caldă este soluția cea mai bună. Încălzește ceara și aplică un strat gros pe zona în care este înfiptă așchia. Trage imediat banda de ceară, cât timp este caldă și elastică și vei scăpa de așchie. Dacă această metodă nu are efect, singura soluție rămâne acul steril, dar este recomandat să apelezi la ajutorul unei persoane cu pregătire medicală, să nu provoci o rană prea adâncă.

Photo credit: eliduke / Foter / CC BY-SA