Sunt gustoase toate mâncărurile cu un strop de usturoi și ceapă, dar aroma lor persistentă rămâne câteva zile impregnată în piele. Iată câteva soluții simple să scapi rapid de mirosul de usturoi de pe mâini.

Oricât de mult ți-ar plăcea să gătești cu usturoi, după ce ieși din bucătărie nu ai vrea ca mirosul de usturoi să te urmărească peste tot.

Iar, dacă te dai cu o cremă parfumată nu rezolvi problema. Din contră! Crema înmoaie pielea și mirosul pătrunde mai adânc, persistând câteva zile.

În plus, amestecul de parfum și usturoi sigur nu o să îți placă.

Cu ce soluții poți combate mirosul de usturoi

Lămâie și sare

Freacă bine mâinile cu o felie de lămâie și sare de mina, apoi spală-te cu apă fierbinte și vei vedea că mirosul de usturoi dispare.

Lămâia este bună și să previi izul neplăcut de usturoi sau de ceapă. Înainte să cureți aceste legume și să le toci, este bine să te ungi pe mâini cu zeamă de lămâie, iar mirosul lor nu va mai intra în piele.

Ai grijă doar să nu te tai sau să nu ai răni superficiale la mâini, pentru că lămâia ustură foarte tare!

Zaț de cafea

Dacă te ustură pielea de la lămâie și sare, folosește zațul de la cafeaua de dimineață.

După ce toci usturoiul sau ceapa, adaugă apă fierbinte peste cafeaua rămasă în ibric și spală-te bine, folosind eventual și o periuță fină, să te freci sub unghii.

Clătește-ți mâinile și vor mirosi foarte plăcut! În plus, zațul de cafea ajută la exfolierea pielii și vor fi mai catifelate.

Cumpără un săpun de inox

Săpunul de inox se folosește ca un săpun obișnuit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute

Săpunul de inox se folosește ca un săpun obișnuit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute

Poate că ți se pare ciudat să te speli pe mâini cu un săpun din metal, care nu face niciun fel de spumă și promite totuși să te scape de mirosul de usturoi.

Dar nu e un metal oarecare, ci inox de bună calitate care atacă bacteriile și neutralizează mirosurile neplăcute de usturoi, ceapă, pește sau alte condimente picante.

Dar, în loc de săpun din inox, îți poți freca palmele de câteva ori cu o lingură de inox sub jet de apă caldă. Va avea un efect similar.

sursa foto: 123rf.com