Scamele se lipesc foarte ușor de hainele din bumbac sau din lână care sunt moi și catifelate. Nu este deloc o plăcere să ajungi la birou cu un sacou elegant sau cu o pereche de pantaloni călcați la dungă, dar plini de puf și scame. Dar ai la îndemână trei soluții pe care le poți folosi și acasă, și la birou ca să scapi rapid de scamele inestetice.

3 trucuri să scapi de scamele de pe hainele negre

  1. Dacă nu ai la îndemână un roller cu hârtie lipicioasă pentru a curăța scamele, poți folosi oricând orice bandă adezivă sau scotch. Înfășoară banda adezivă pe mână, cu suprafața lipicioasă la exterior și adună scamele în numai câteva secunde.
  2. Umezește-ți palmele cu puțină apă sau cu soluție dezinfectantă pentru mâini și scamele se vor lipi imediat de palmele tale. Dacă ești acasă, poți adăuga și câteva picături de oțet în apă pentru efect antistatic.
  3. Împotriva scamelor sunt utili și bureții care au o suprafață abrazivă. Freacă ușor hainele cu partea aspră a buretului, ca să nu deteriorezi materialul, și scamele sau părul de animale se vor aduna imediat.

Cum poți preveni apariția scamelor

Spală separat hainele care au tendința să se scămoșeze și să lase scame.

Ar fi bine ca hainele negre și cele foarte închise la culoare să fie și ele spălate separat față de hainele deschise la culoare, care lasă scame.

Adaugă o ceașcă de oțet în mașina de spălat, ca să previi lipirea scamelor de haine.

După ce se usucă hainele, folosește un spray special din comerț, cu efect antistatic. Este deosebit de eficient, iar efectul lui durează mai multe zile.

sursa foto: 123rf.com