Cere în primul rând sfatul unui medic veterinar să scapi pisica de purici. El îți va recomanda cele mai bune tratamente și mai ales doza în care trebuie administrate.

În magazinele dedicate animalelor de companie, vei găsi zgărdițe și prafuri împotriva puricilor. Acestea pot avea efect câteva ore de la aplicare sau doar câteva zile, dar de obicei conțin substanțe chimice greu de tolerat de către animal și chiar de către tine însăți.

Pe lângă tratamentele indicate de veterinar, încearcă și aceste soluții naturale.

Verifică blănița pisicii în fiecare zi

Dacă micuța felină are acces afară, e bine să verifici dacă a luat paraziți în fiecare zi. Uită-te în special în jurul gâtului, pe burtică și în jurul cozii. Aici sunt locuri calde, unde puricii sunt atrași de sânge ca de un magnet.

Dacă ai observat paraziții, primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa pisica de purici este să îi faci o baie. Va fi cu atât mai simplu, dacă este deja obișnuită să fie îmbăiată.

Pune puțin șampon în blănița din jurul gâtului, să nu sară puricii spre cap și fă-i o baie zdravănă, cu șampon special împotriva paraziților. Folosește la final un pieptene des, cu care vei aduna ouăle și puricii morți.

Aspiră toată casa cât mai des

Dacă pisica ți-a adus purici acasă, nu e de joacă! Aceste insecte parșive se înmulțesc rapid și vor ataca toți membrii familiei. Aspiră și de două ori pe zi, dacă este nevoie, spală la temperaturi ridicate așternuturile pisicii și menține o curățenie exemplară în casă.

Larvele puricilor și ouăle pot rezista multă vreme în păturica pisicii sau în coșul în care doarme. De aceea, totul trebuie dezinfectat sau înlocuit, pentru că altfel nu scapi de ei.

Uleiuri esențiale care scapă pisica de purici

Nu toate uleiurile esențiale împotriva paraziților sunt tolerate de animalele de mici dimensiuni, precum pisicile. Dar poți încerca o combinație de ulei de cedru cu ulei de rozmarin și de eucalipt.

Amestecă din fiecare câte 10 picături, adaugă amestecul în 50 ml de apă caldă și pulverizează blana în locurile preferate de purici. Este o soluție alternativă, care funcționează destul de bine în combinație cu tratamentele indicate de veterinar.

sursa foto: Shutterstock